Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vestel: ‘Smartphone met 4k display op komst’

Vestel: ‘Smartphone met 4k display op komst’
Ger
  • Op 3 maart 2015

Het leuke aan het MWC? Nieuwe, andere merken spotten. We liepen langs Vestel, bekend van witgoed en tv’s, en hadden daar een goed gesprek met Vehbi Serhan Celen, projectmanager Vestel smartphones. Het onderwerp: een nieuwe smartphone met 4K-scherm. “In het vierde kwartaal moet ‘ie er zijn”, aldus Serhan Celen.

Vestel is in Nederland geen groot merk. Sterker nog: als jij een Vestel-gadget in huis hebt, dan is dat vermoedelijk vooral omdat ‘ie erg goedkoop was. Vestel is eigenlijk een beetje de Turkse equivalent van Trust, maar dan met een iets hippere uitstraling. Sinds een jaar of drie zijn de Turken druk bezig de smartphone-markt te veroveren. Dat doen ze momenteel vooral in Turkije, maar Serhan Celen vertrouwde ons toe dat het merk druk bezig is een uitrol in de rest van Europa te doen. Of Nederland daarbij zit, is nog niet duidelijk.

Venus telefoon van Vestel

Vestel-telefoons hebben een ‘industrial design.’

 

Vestel toont op het MWC haar nieuwe Venus-lijn, een serie telefoons met ‘industrial design’. Wat dat precies inhoudt is wat lastig te omschrijven (er zijn zowel smartphones met afgeronde hoeken als meer rechthoekige edities) maar dat ze er mooi uitzien is in ieder geval een zekerheid. Vestel mikt op de gebruiker die niet teveel wil betalen, maar wel een echte Android-ervaring willen. “HTC en Samsung, dat zijn onze concurrenten. Ik vind de HTC One M9 bijvoorbeeld een mooie mobiele telefoon”, zegt Serhan Celen. “We kijken dan ook naar wat zij precies doen.” .

4K display op Vestel-phone

De trend volgens Vestel? Kwalitatief hoogwaardige schermen. Serhan Celen: “Je ziet nu overal Quad-HD display’s. Mensen willen gewoon nog meer scherpte. En dat gaan wij ook doen.”

Vestel belooft in het vierde kwartaal met een heuse 4K-smartphone te komen. “We gaan ‘m waarschijnlijk in het derde kwartaal aankondigen en dan moet hij daarna te koop zijn.” Welk paneel er wordt gebruikt of wie het scherm gaat maken is nog onduidelijk. “Er zijn vergevorderde plannen, maar daar kan nog niet teveel over gezegd worden. Het is wel een onderdeel van onze roadmap voor 2015.”

Of we de 4K-smartphone van Vestel ook in ons land gaan terugzien is maar sterk de vraag. We gaan het meemaken.

Reacties

  1. IkBenBrian

    En hoe is de batterij? 3uur?