Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf veelbelovende games aangekondigd op E3

Vijf veelbelovende games aangekondigd op E3
Afdeling Commercie

Deze week vond E3, het grootste event op het gebied van videogames, plaats in Los Angeles en vele gamers keken reikhalzend uit naar de persconferenties van o.a. Xbox en PlayStation: welke games maken hun opwachting? Naast vele nieuwe games, zijn er ook langverwachte opvolgers aangekondigd. We hebben de vijf veelbelovende vervolgtitels en hun voorgangers voor je op een rijtje gezet, zodat je up to speed bent bij de release.
Assassin’s Creed Origins

Als er één gameserie is waar gamers moe van lijken te zijn, is het wel Assassin’s Creed. Met een nieuwe game ieder jaar, leken de games steeds meer op elkaar. Met Assassin’s Creed Origins (release in oktober) lijkt daar verandering in te komen en gooien de makers het over een andere boeg. De game introduceert naast een nieuwe setting (het oude Egypte) ook nieuwe features, zoals een skill-tree, een nieuw quest-system (inclusief kompas à la Skyrim) en een nieuw gevechtssysteem. Begin je weer zin te krijgen in Assassin’s Creed? Assassin’s Creed Black Flag is de perfecte game om te zien hoe briljant Assassin’s Creed kan zijn als het breekt met de vastgeroeste formule.

 

 

Beyond Good and Evil 2

Van een titel die we van mijlenver aan zagen komen, naar een game waar we eigenlijk niet meer op durfden te hopen. Geruchten over Beyond Good and Evil 2 deden al sinds 2008 de ronde, maar tijdens E3 werd eindelijk de eerste trailer gereleaset. En het is… anders. Hoofdpersoon Jade is nergens te bekennen en de karakters schelden er lustig op los. Beyond Good and Evil 2 is een prequel en speelt zich een flinke tijd vóór de eerste game af. Er is nog maar weinig bekend over de game, behalve dat het zich afspeelt in de wereld van Beyond Good en Evil en dat designer Michel Ancel een indrukwekkende, levendige open world belooft. De aankondiging van deze nieuwe game is een goed excuus om de cult klassieker Beyond Good and Evil (nog eens) te spelen.

 

 

The Last of Us Part II

In een lijst van vervolgtitels waar we niet op kunnen wachten, mag The Last of Us Part II niet ontbreken. The Last of Us Part II is een direct vervolg op de eerste game en gaat verder met het verhaal van Joel en Ellie. We weten weinig over the Last of Us behalve dat we deze keer de controle krijgen over een behoorlijk pissige negentienjarige Ellie. We zullen nog wel een poosje moeten wachten op deze titel (er is nog geen releasedatum bekend), maar in de tussentijd spelen we The last of Us met plezier nog een keer (of zes).

 

 

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Ni No Kuni II bewijst dat je game niet hyperrealistisch hoeft te zijn (zoals the Last of Us) om er prachtig uit te zien. De kleurrijke, geanimeerde wereld van Ni Nu Kuni II is het toneel voor een verhaal over een onttroonde koning op een missie zijn koninkrijk te heroveren. De geliefde ‘Familiars’ zijn niet langer in Ni No Kuni II. In plaats hiervan krijg je de controle over zogenaamde ‘Higgledies’ die je opdrachten kunt geven. Ni No Kuni II komt verschijnt in november. Tot dan vermaken we ons wel met Ni No Kuni: Wrath of the White Witch.

 

 

Far Cry 5

We eindigen deze lijst met nog een succesvolle franchise. Na de release van een matige Far Cry Primal, waren gamers wat sceptisch over de nieuwe Far Cry. De teasers en trailers hebben de hype voor Far Cry 5 echter weer op weten te stoken. De setting voor deze game is Hope County, een fictief deel van Montana, overgenomen door een religieuze cult. Als Deputy Sherrif is het jouw taak om een verzet op te bouwen en Hope County te bevrijden. De gameplay lijkt grotendeels te zijn wat we verwachten van Far Cry, maar met een aantal toevoegingen, zoals de mogelijkheid om NPC’s te rekruteren in je gevecht. Oh, en er is een hond! Far Cry 5 staat gepland voor Februari 2018, tot dan kun je je nog vermaken met Far Cry 3 of Far Cry 4.


Hoop gedoe over Farcry 5, ook. Mensen vinden het nogal aanstootgevend.

Tot slot

De voorgangers van deze games zijn te spelen op Xbox en/of PlayStation, dus check de Xbox Marketplace of PlayStation Store om je digitale exemplaar te bemachtigen. Heb je meer tegoed nodig voor je aankoop? Opwaarderen is simpel met een digitale PSN Card en Xbox Live kaart van Startselect. Je ontvangt vrijwel direct je code die je meteen kan inwisselen, dus je hoeft niet meer naar de winkel!