Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zou het echt? Lexus onthult binnenkort zijn Slide hoverboard

Zou het echt? Lexus onthult binnenkort zijn Slide hoverboard
Dennis de Vries

Bij Draadbreuk hebben we een gezonde interesse voor innovatie op persoonlijk transport. Een passie zou je het zelfs kunnen noemen. Wie Paul en Ger op een CoolWheel elektrische eenwieler door Utrecht heeft zien racen, weet dat die passie oprecht is.

Maar één wiel is nog altijd één wiel teveel. Al sinds de Back to the Future films is de hoop levend dat we ooit op een hoverboard door het leven kunnen glijden. En vanaf 5 augustus kan dat. Serieus. Lexus presenteert op 5 augustus zijn ‘Slide‘ hoverboard. En de autofabrikant is er behoorlijk serieus over: dit is de echte shit, een zwevend skateboard zonder wieltjes.

Een echt hoverboard?

Het is nog allemaal heel mysterieus – en er bestaan een kleine kans dat de autofabrikant ons keihard in de zeik loopt te nemen. Maar het ziet er legit uit. Hoe het werkt is nog een mysterie, maar het maakt schijnbaar gebruik van magneten en zeer sterke koeling. Vandaar de rook uit de zijkanten. Het gebruik van magneten suggereert overigens wel dat het alleen werkt op speciale metalen vloeren. Een race door Utrecht, met Paul en Ger in de hoofdrol, zit er dus nog even niet in.

 

Video: aankondiging van de hoverboard launch, 5 augustus

 

Meer video’s van de Lexus Slide hoverboard


Reacties

  1. IkBenBrian

    Vieze sluipreclame voor het schoenenmerk Vans.