Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie Android-launchers die weten wat jij wilt

Drie Android-launchers die weten wat jij wilt
Bart
  • Op 29 maart 2014

HTC Sense, Samsung TouchWiz, Xperia UI of Huawei’s Emotion UI. Fabrikanten steken veel tijd en moeite in het maken van een eigen sausje over Android, maar aan het einde van de rit zijn de homescreens nagenoeg identiek. Klokje, widget met het weer en met een beetje geluk het laatste nieuws. Behoorlijk standaard en statisch bovendien. Goed, het is niet zo saai als het homescreen van iOS, maar het kan allemaal een stuk spannender. Hoe? Dat lees je nu.

De dingen zien die je zou moeten zien nog voor dat je er zelf aan hebt gedacht. Klinkt back to the future, maar gaat nogal een dingetje worden de komende jaren. Google Now, bijvoorbeeld. Geeft voor je het zelf wilt weten al door dat je haast moet maken als de treinen vertraging hebben of files voor ellende zorgen.

Die hele personalisatie op basis van je data en locatie staat nog redelijk in de kinderschoenen – zo werkt Google Now in Nederland nog maar heel summier – maar er zijn al een aantal apps die dit soort gegevens gebruiken om je telefoon slimmer te maken. En wat is handiger dan een homescreen (of launcher/lockscreen) die zich automatisch aanpast op basis van je locatie? De volgende drie apps beweren dit te doen of beter: te gaan doen, want ook deze apps zitten nog in het beta-ei of zijn er net uitgekropen.

 

Duitsland über alles

EverythingMe Launcher

 

EverythingMe begon als een project om zoeken op telefoons eenvoudiger te maken, maar is daarna gruwelijk uit de klauwen gelopen. Inmiddels is het een volwaardige Android-launcher die met Smart Folders gerelateerde apps samenvoegt in speciale mappen, een zoekfunctie om snel contactpersonen of programma’s op te snorren en bovenal een dynamische Prediction Bar, die op basis van tijdstip en locatie de belangrijkste zaken voor je toont. Van apps die je gebruikt op school of werk tot uitgaanstips in de buurt. Volgens de makers duurt het een paar dagen voor die Prediction Bar je helemaal doorheeft, maar daarna moet het onmisbaar zijn. Het kost niet duur veel geld, want gratis, dus de moeite van het proberen waard, ware het niet dat het alleen nog maar werkt in de VS, Engeland en (wtf) Duitsland. Iets om de gaten te houden dus.

Downloaden: EverythingMe Launcher

 

Ze schijnt goed te zijn in haar werk

Aviate (Beta)

Aviate is nog een private beta en onlangs gekocht door Yahoo, wat dubbel slecht nieuws is. Want laten we eerlijk zijn: Yahoo is nou niet direct een garantie voor succes. In de basis gaat Aviate eigenlijk hetzelfde doen als EverythingMe: apps categoriseren, je scherm aanpassen aan tijdstip en locatie en ook tips geven voor bijvoorbeeld restaurants. Ook aardig: wanneer je een koptelefoon aansluit zie je automatisch alle relevante apps en daarnaast informatie over de muziek die je luistert, zoals concerten die de band gaat geven, biografieën en tweets. Klinkt allemaal goed, maar die overname door Yahoo is dus wel een dingetje. Laten we hopen dat Aviate snel uit private beta-modus gaat.

Downloaden: Aviate (Beta)

 

Lockscreen Plus

Cover (Beta)

Cover is meer een lockscreen dan een homescreen, maar hoort wel in dit rijtje thuis. Want ook hier geldt: op basis van tijdstip en locatie worden de belangrijkste apps getoond, zodat je ze direct bij de hand hebt. Een aantal toffe features: wanneer je een telefoon omdraait (landscapemodus) komt automatisch een icoontje voor de camera tevoorschijn, steek je een koptelefoon in het apparaat dan scrollen de muziekapps naar beneden en door het beeld te swypen kun je heel ‘sneaky’ even kijken naar je afspraken. Check vooral even bovenstaande video om te zien wat ik bedoel. Cover is nog zo beta als het maar zijn kan, maar al wel gewoon te downloaden. En mocht je verslingerd raken aan deze app, onthoud dan goed waar je er voor het eerst iets over las (behalve als je voor dit stuk al van het bestaan af wist).

Downloaden: Cover (Beta)

 

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Ik heb ze alle 3 gebruikt, everything me via een APK. Aviate blijft mijn favoriet, gebruik het een keer in de zoveel tijd. Iemand een uitnodiging nodig?

  2. Niels J. NIjenhuis

    Laat ik maar eerlijk zijn. Ik gebruik liever launchers die de skin die standaard op mijn Huawei smartphone staat verandert in een stock of Nexus skin. Want men o men wat is de skin van Huawei lelijk. Op mijn apparaat is het om te kotsen.