Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Apple werkt aan transparante sms-app’…die er al is

‘Apple werkt aan transparante sms-app’…die er al is
Dennis de Vries

Transparante beeldschermen spreken enorm tot de verbeelding. En de combinatie ‘iPhone’ en ’transparant’ laat de fantasie van mening gadgetnerd helemaal op hol slaan. Dus nu naar buiten is gekomen dat Apple een patent heeft op een doorzichtige berichtenapplicatie, is dat nieuws voor – aardig wat sites. Klein detail: het is helemaal niets nieuws. Daar wijzen wij dan even op.

Nu is het nieuws over een verkregen patent meestal niet meer dan een natte scheet, omdat patenten per honderden worden ingediend en vaak totaal niet leiden tot een daadwerkelijk product. Maar soms zijn ze zo futuristisch dat het gewoon grappig is om te zien waar deze bedrijven zoal over nadenken. Zeker omdat transparantie al een tijd lang een gekoesterde wens is van Apple-fans en al jaren een belangrijke rol speelt in allerlei huisgemaakte concepten.

Het idee is als volgt: je bent een druk mens. Altijd ‘on the go‘. Je hebt tenslotte ‘places to be, people to see‘. Dus loop je wel eens van A naar B. Maar ondertussen moet je ook bereikbaar blijven, berichten sturen. Die twee zaken gaan niet goed samen. Want terwijl jij gefixeerd bent op het schermpje van je iPhone, zie je niet waar je loopt. Het gevolg is dat je tegen lantaarnpalen loopt, met een takje de hondenpoep tussen het profiel van je schoenzool kan peuteren, over een snurkende zwerver struikelt of in drijfzand zakt. Het gebeurt vaker dan je zou denken, mensen!

iPhone 6-functie op je Symbian

De oplossing is om het beeldscherm van je telefoon transparant te maken. Hoe? Door de camera aan de achterkant te activeren en dat beeld als achtergrond van je berichtenapp te laten zien. Op deze manier wordt je zicht niet belemmerd en kun je veilig over straat lopen. Top idee van Apple! Alleen….dit is er toch allang?

In de volksmond ook wel Droste-app geheten.

In de volksmond ook wel Droste-app geheten.

En met allang bedoel ik: zo liep ik al over straat met mijn Nokia N95. En zie, ik ben nooit onder de tram gekomen. De arme drommel die nog een Symbian-telefoon heeft kan deze potentiële iPhone 6-functie gewoon installeren, bijvoorbeeld dankzij de app ClearSMS. Ook Android-gebruikers lopen nooit meer oude vrouwtjes omver tijdens het typen. De gratis app ‘Transparante scherm‘ maakt niet alleen je de smsfuctie, maar alles op je telefoon zo transparant als je wilt.

Transparant scherm voor de iPhone?

Dan zal zo’n app er vast ook zijn voor de iPhone toch? Ah, kijk. Even zoeken en daar is de app ‘Transparent screen‘ al. Klinkt veelbelovend, voor slechts $0,99. Tot je de reviews leest. Dan blijk je slechts een foto van een hand te zien te krijgen. Een roomblanke hand, ook dat nog. Dat maakt dat het grapje voor het overgrote deel van de bevolking alweer niet op gaat. Toch maar wachten op de iPhone 6 dan?

Reacties

 1. IkBenBrian

  Haha, een zeer handige app! Ik heb het net geïnstalleerd voor android! Het werkt voor mij wel handig, maar ik ben vaak wel iets te snel van mening.

  • Max

   haha handig? waarvoor :p

  • IkBenBrian

   Haha laat maar, ik heb het al na 2 uur verwijderd. Echt een nutteloos ding. Het is alleen leuk om het aan je vrienden te laten zien.

  • Dennis de Vries

   En leuk om je accu leeg te trekken volgens mij. Dit kan niet anders of het vreet stroom.

  • IkBenBrian

   Me Samsung heeft al een slechte accu genoeg, dus het kan niet erger!