Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Facebook komt met Pocket-variant Save

Facebook save
Bart
  • Op 22 juli 2014

Facebook heeft deze week de bewaarfunctie ‘Save’ geïntroduceerd. Met Save kunnen zaken als berichten, foto’s en locaties worden opgeslagen, zodat ze later eenvoudig terug te vinden zijn. Een kruisbestuiving tussen simpele bookmarks en de populaire app Pocket, maar met het enige verschil dat opgeslagen items niet offline beschikbaar zijn.

Alle updates die langskomen op je Facebook-tijdlijn zijn op te slaan, zowel via de apps voor iOS en Android als in de webvariant. De opgeslagen items zijn vervolgens te zien onder het kopje ‘Saved’ op de reguliere website en in een nieuw menu onder de tab ‘More’ in de app. Dit menu is nog niet bij iedereen beschikbaar, maar de komende periode zal de functie worden uitgerold en de app worden geüpdatet.

 

 

De bewaarde hebbedingetjes worden handig per categorie gesorteerd, video’s staan dus netjes bij video’s en de locatie van de shoarmatent die een vriend na het stappen heeft aangeraden is te vinden onder… nou ja, je snapt het principe. In tegenstelling tot diensten zoals Pocket werkt Facebook Save overigens niet offline, dus je zult even je internet aan moeten slingeren als je ook een vette bek wilt halen.

Facebook maakt werk van aankoop Spool

Dat Facebook ooit met een optie voor het opslaan van berichten zou komen, lag in de lijn der verwachting. Twee jaar geleden kochten Zuckerberg & Co namelijk de start-up Spool, een dienst die het mogelijk maakte om Facebookberichten op te slaan. De hele inboedel van Spool werd overgenomen, maar de dienst zelf werd direct de nek omgedraaid. Het is dus goed mogelijk dat de knappe koppen achter Spool een tijd in quarantaine hebben gezeten op de FB-campus om aan Save te werken.