Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Facebook maakt van nieuwe Messenger een .gif-kermis

Facebook maakt van nieuwe Messenger een .gif-kermis
Dennis de Vries

Facebook Messenger staat toch vooral bekend als de app waar niemand op zat te wachten. Zeker nadat Facebook flink geld neertelde voor Whatsapp, leken de dagen van Messenger geteld. Niets bleek minder waar toen gisteren op Facebook-ontwikkelaarscongres F8 ‘De Zuck’ nieuwe functies presenteerde.

Facebook Messenger krijgt een eigen appstore waarin je extensies voor de messenger kunt downloaden. Met de Giphy-extensie kun je bijvoorbeeld altijd direct een passende .gif opsturen als reactie. En met de Dubsmash extensie gooi je heel eenvoudig jouw ho-ha-hilarische Willy en Max imitatie naar je vrienden. Man, ik kom nu al niet meer bij. Er is zelfs een soort Rapgenius, genaamd Zya Ditty, die de tekst in jouw berichten automatisch omvormt tot popliedje met bijbehorende videoclip. Dat wordt helemaal niet vervelend na twee keer proberen.

"En nu ik jullie toch heb: mijn Kapsalon met extra knoflook graag."

“En nu ik jullie toch heb: mijn Kapsalon met extra knoflook graag.”

45 extensies

Er zijn aanvankelijk zo’n 45 extensies beschikbaar voor de messenger. Een enkeling laat je direct informatie over het weer of sportuitslagen doorsturen, maar de meeste zijn er op gericht om van een chatgesprek een onuitstaanbare kermis van foto’s, gifs, animaties, emoji en andere slappe grappen te maken.

Het is niet alleen maar ongein wat er is toegevoegd aan Facebook Messenger. Zo kun je met de vernieuwde app ook bellen en is het mogelijk om rechtstreeks contact te onderhouden met bedrijven, bijvoorbeeld om te jengelen over waar de kebab-bezorger blijft met je eten. In Amerika kunnen gebruikers ook direct wat geld overmaken naar elkaar, het is onduidelijk of en wanneer die functie naar Europa komt.

Toch maar Happening?

Alle vernieuwignen werpen wel een vraag op: hoe zit het met Whatsapp? Het is nog altijd de populairste messenger, maar wordt qua functionaliteit links en rechts ingehaald, ondermeer nu door Facebook Messenger. En laten we niet vergeten dat Facebook een jaar terug voor een goede 19 miljard dollar eigenaar is geworden van Whatsapp. Als er één partij is die Facebook/Whatsapp de nek om kan draaien, dan zou het….Facebook moeten zijn. Of zijn we voor die tijd allemaal al over op Happening?

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Citaat: Het is nog altijd de populairste messenger, maar wordt qua functionaliteit links en rechts ingehaald, ondermeer nu door Facebook Messenger.

  Dat vind ik juist het mooie van whatsapp, het doet exact wat het moet doen, niet meer en niet minder. Ik prefereer het boven facebook messenger.

  • Dennis de Vries

   Whatsapp doet helemaal niet wat het moet doen. Als je anno 2015 als messenger nog steeds maar op één apparaat te gebruiken bent, geeft wel aan dat je op weg bent irrelevant te worden. Whatsapp web is een zegen, maar ook ’too little too late’.

   Ik zou het graag verwijderen. Maarja…dan spreek je de familie straks helemaal niet meer….

  • stijn v brummelen

   Tja.met support voor Meerdere apparaten support en bellen zijn ze laat. Maar voor de rest blijft het heel makkelijk en niet overdreven allemaal. Neem een Aziatische messangersservice (line, wechat) en je ziet direct dat het behoorlijk Aziatisch (kinderachtig, overdreven smileys) is. Facebook messanger gaat die kant ook op.
   Enja, niemand gebruikt meer Telegram in NL, terwijl iedereen wel was overgeschakeld. Dus daar is denk ik ook een verklaring voor.