Livr: de hoax-app die in real life best cool zou zijn

Livr: de hoax-app die in real life best cool zou zijn

In de kroeg ontstaan de beste ideeën, is het credo bij ons op de redactie. Daar zijn wij dan ook regelmatig te vinden. In het Arnhemse La Cannette bijvoorbeeld, De Voortuin in Utrecht, of in Paul’s geval: ieder willekeurig etablissement ten zuiden van Delfzijl. Je kunt je voorstellen dat we redelijk enthousiast waren toen we hoorden van een nieuwe app, genaamd Livr: een social media-systeem met een blaastestapparaatje en alleen werkt als je gedronken hebt. Briljant, maar een hoax.

We kunnen hieronder flink uitweiden over alle functies die de app Livr zou hebben, maar da’s niet nodig. Er staat namelijk een ultrakloeke video online, zie hieronder.

 

In het kort: je installeert de app op je telefoon en sluit de hippe blaastest-accessoire aan. Na de nodige drankjes activeer je met je kegel het programmaatje en heb je toegang tot verschillende opties: je kunt zien waar andere mensen zijn die diep in het glaasje hebben gekeken, je kunt een spelletje truth or dare doen met anderen. Of een willekeurige andere kroegganger bellen. En denk je aan het eind van de avond: goh, wat heb ik nu toch weer allemaal gedaan? Geen probleem, met een druk op de knop wis je alle gegevens weer.

Wij zagen het al helemaal voor ons, maar wisten stiekem ook wel beter: dit zal wel eens een blijmaken-met-een-dode-mus-dingetje kunnen zijn. En inderdaad, Engadget kwam al snel met het bewijs. Een van de bedenkers blijkt een acteur te zijn, vijf euro voor die blaastest is ook veel te goedkoop en er zijn nog legio andere hiaten te vinden in het verhaal. Jammer? Ja, maar ook een kans. Wij wisten zelf ook nog wel wat functies die Livr eigenlijk niet zou kunnen ontberen.

[divider]Drie tips voor een social beerdia-app [/divider]

Tinder-functie

Leuk hoor, dronken bellen met iemand die je niet kent, maar het kan heel goed dat je na een rijtje tequila’s toch even net wat meer wilt. We doen toch allemaal wel eens iets stoms, niet? Misschien een ideetje om een Tinder-functie in Livr te bouwen, zodat je met je ietwat aangeschoten hoofd even kunt checken of er misschien iemand rondloopt die ook wel wat in jou ziet. Misschien is het handig om dat te combineren met een kaart waarmee je de dichtstbijzijnde condoomapparaat kunt vinden, anders krijgt de avond nog een staartje.

Superkladblok

Draadbreuk is ontstaan in de kroeg. Na twee uurtjes tetteren hadden we letterlijk een lijst met honderd ideeën voor artikelen en video’s en hoe later het werd, hoe meer extremer (en dus leuker!) ze werden. Daar plukken jullie nu de vruchten van. Probleem alleen: de helft daarvan was gekrast op bierviltjes waarvan er toch een paar de volgende dag niet hebben gehaald, de andere helft stond in onbegrijpelijke taal op een iPad. Dat moet toch beter kunnen! Tipje voor de mensen die ooit eens echt een briljante bier-app maken: doe eens iets Evernote-achtigs. Dat je gesprekken kunt opnemen, foto’s kunt maken en aantekeningen kunt delen. Dat je, terwijl je struikelend je naar huis begeeft, toch nog even dat net binnengeschoten idee kunt neerpennen en dat de anderen dat dan ook meteen weten. Je zult zien: creatiever wordt het niet.

Bonnetjesdeler

Aftikken. Aan het einde van de rit ontkom je er niet aan. Nu kun je, als je met vrienden in de kroeg zit, gaan potten, maar dan moet iedereen in hetzelfde tempo drinken. Of iemand betaalt in één keer en krijgt het van de rest terug, maar de volgende dag precies uitzoeken wie wat heeft gedronken is een hels karwei met een kater. Het zou handig zijn als je gemakkelijk kunt bijhouden in een app hoeveel je drinkt. Aan het einde van de avond heb je een mooi overzicht, plus het openstaande bedrag. Ideaal!

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.