Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe Google-apps op een rij (APK)

Nieuwe Google-apps op een rij (APK)
Bart
  • Op 6 november 2014

De nieuwste versie van Android ziet er dankzij het material design gelikt uit en dan kunnen de bekende apps van Google natuurlijk niet achterblijven. Gmail, Calendar en Maps zijn allemaal in een nieuw jasje gestoken. We zetten de vernieuwingen op een rij, inclusief link om ze te downloaden.

De uitrol van updates via de Play Store gaat altijd geleidelijk en daarom kan het gebeuren dat vrienden al dagen met een gloednieuwe versie van een app rondlopen, terwijl jij het nog moet doen met het oude design. Door de volgende APK-bestanden te downloaden kun je de ‘wachttijden’ in de Play Store omzeilen.

Onbekende bronnen

Stuit je bij de installatie op de melding: ‘Voor de veiligheid blokkeert uw telefoon de installatie van apps uit onbekende bronnen‘? Ga dan naar:

Instellingen > Beveiliging > en zet het vinkje bij ‘Onbekende bronnen‘ aan.

Zo kun je gedownloade APK-bestanden probleemloos installeren. Let wel op dat je deze bestanden alleen installeert als je zeker weet dat het om goede apps gaat!
 


Gmail 5.0

Gmail 5.0

 

Wat is er nieuw?
Het design is flink onder handen genomen en past nu helemaal in de lijn van Android Lollipop’s material design. Gekke kleurtjes, schuifbalkjes en een knop rechtsonderin om een nieuwe e-mail te tikken. Ook leuk: een nieuw logootje en – de belangrijkste vernieuwing – de ondersteuning van andere e-maildiensten zoals Outlook, Yahoo en zelfs Exchange-accounts. Handig als je bijvoorbeeld de mailbox van werk, school of studie wilt samenvoegen in één app.

 

Gmail 5.0 downloaden

Gmail 5.0 (1564237) downloaden via APKmirror

 

Gmail 5.0 video

 


Google Calendar 5.0

Google Calendar 5.0

 

Wat is er nieuw?
Ook Google Calendar is nu helemaal material design proof, maar veel belangrijker is de verbeterde integratie met Gmail. Berichten uit je e-mail kunnen direct worden omgezet in afspraken in je kalender, wat een hoop tijd moet schelen. Werkt nog niet helemaal soepel, zeker niet in het Nederlands, maar het is weer een stapje in de goede richting.

 

Google Calendar 5.0 downloaden

Google Calendar 5.0 (1554015) downloaden via APKmirror

 

Google Calender video

 


Google Maps 9.0

 

Wat is er nieuw?
Google Maps is onderhand toe aan versie negen, in plaats van vijf. Oninteressant geleuter natuurlijk, die versienummers. Gaat om de update zelf, en die is behoorlijk. Ook hier geldt – ik klink onderhand als een plaat die is blijven hangen – dat material design de klok slaat. Ziet er lekker strak uit, maar zorgt er de eerste keer even voor dat je moet zoeken naar alle functies. Geeft niet, ben je zo aan gewend. Daarnaast zijn de diensten Uber (voor taxiritjes) en OpenTable (om een tafel te reserveren in een restaurant) van de partij, om het leven nog een stukje eenvoudiger te maken.

 

Google Maps 9.0 downloaden

Google Maps 9.0 (900029124) downloaden via APKmirror

 

Google Maps 9.0 video

Helaas, Google heeft geen fancy videootje in elkaar gezet met alle nieuwe, hippe feautures van Maps 9.0. Daarom een compilatiefilmpje met dertig gekke Google Streetview afbeeldingen.