Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nieuwe GTA V: PS3 vergeleken met PS4

Nieuwe GTA V: PS3 vergeleken met PS4
Dennis de Vries

Binnenkort komt GTA V voor de Playstation 4 en Xbox One uit. Hoe veel mooier kan het spel nog worden, vergeleken met de oudere Playstation 3 en Xbox 360? Nou, daar zit een flink verschil in zo is te zien in een vergelijkingsvideo van ontwikkelaar Rockstar zelf.

GTA V zag er op de Playstation 3 en Xbox 360 fantastisch uit. Het was bijna kunst hoe Rockstar het uiterste wist te halen uit de consoles die al jaren mee gingen. De behoefte om een next-gen console te kopen verdween heel even. Heel even. Hoeveel beter kon het er uit zien?

Heel veel beter, zoals je in bovenstaande vergelijking (van Rockstar zelf) ziet. Niet alleen zit er veel meer detail in, de wereld is ook veel voller. Bomen, gras, auto’s en mensen waren al snel een te grote aanslag op de rekenkracht van de PS3 en Xbox 360. Met de krachtigere nieuwe consoles is dat geen probleem meer.
 

De graphics van GTA V, Playstation 3 vs. Playstation 4


 
Naast de (veel) betere graphics maakte Rockstar eerder al nog een gigantische verandering bekend. Op de PS4 en Xbox One en PC is het spel ook vanuit het perspectief van de hoofdpersoon te spelen. Je kunt kiezen of je het spel vanuit ’third person’ speelt, zoals nu het geval is, of vanuit first person. Dat biedt een compleet nieuwe blik op Los Santos en ziet er, in alle eerlijkheid, werkelijk fantastisch uit.

GTA V voor de PS4 en Xbox One is vanaf 18 november te koop, de PC versie ligt 27 januari in de winkels. De FPS-modus wordt niet vrijgegeven voor de oudere PS3 en Xbox 360: die hebben daar simpelweg niet genoeg rekenkracht voor.
 

OMG, zo vet. GTA V als FPS


 
Lees ook:

Reacties