Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Periscope is er nu voor Android: livestream je leven

Periscope is er nu voor Android: livestream je leven
Dennis de Vries

Live streamen vanaf je telefoon is schijnbaar wat de mensheid nodig heeft. Meerkat was daarom een hype, maar werd al snel naar de achtergrond gedrukt door Twitters eigen alternatief: Periscope. Die livestream app is sinds vandaag beschikbaar voor Android.

Periscope vs Meerkat

Periscope is een app waarmee je live video kunt streamen. Je hoeft er weinig voor te doen. Slinger de app aan, druk op record en via Twitter kunnen mensen inschakelen op een live uitzending van wat je dan ook aan het doen bent. Meerkat was de eerste die dat deed. Oorspronkelijk alleen op iPhones, maar kort daarna ook op Android. Twitter wilde zelf ook meedoen en bracht de app Periscope uit. Helaas ook alleen voor iPhones. Vandaag komt daar verandering in: Periscope is er nu voor Android.

De Periscope app voor Android geen halfzachte poort van de iOS versie. Alle opties die je in Periscope op de iPhone vindt, zitten ook in de Android-variant. Maar speciaal voor de gelegenheid heeft Periscope er ook wat nieuws aan toegevoegd. Zo heeft de app nu een ‘return to broadcast’ feature waarmee je snel weer terug kunt naar je favoriete live stream nadat je even iets anders hebt gedaan op je telefoon.

Download Periscope voor Android

Wil je Periscope gebruiken op je Android-telefoon of tablet, dan heb je wel minimaal Android 4.4 nodig. Downloaden doe je via onderstaande link:

>> Download hier Periscope voor Android.

Heb je een iPhone en wil je ook graag je spetterende leven live delen in verticaal videoformaat, dan kun je Periscope voor iOS hier krijgen.

 

Lees ook:

>> Stelling Verticale video’s zijn fokking vervelend (Video)