Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

RoadGuard: app voor autopech geilt op Uber

roadguard
Mart Opdam

Daar sta je dan. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Je hebt pech. Nu hoef je niet meer de ANWB te bellen. Want Centraal Beheer en Eurocross Assistance hebben namelijk een app gemaakt: RoadGuard. Hip hoor jongens.

Centraal Beheer (van die ‘Even Apeldoorn bellen’- reclames) en Eurocross Assistance (een soort ANWB, alleen dan anders) hebben samen een app gebouwd waarmee je een monteur kunt bestellen. Net als Uber, zeggen ze zelf. Laten we die illusie gelijk maar even uit de wereld helpen: dit is niet net als Uber. Waarom niet? Ik zal het even simpel zeggen: Uber = verbinding tussen klant en aanbieder RoadGuard= dat niet. Zo, dat je het weet. Nu een leuk ‘Even Apeldoorn bellen’-filmpie, om even vrolijk te worden:


hahahahaha zijn auto ging kapot, echt niet verwacht!! LOL

RoadGuard: geen Uber, wat wel?

Het is gelukkig wel, net als Uber, een app. Over het design kun je niks zeggen, RoadGuard ziet er goed uit. Betere vraag: wat hebben we er aan?
Je staat langs de weg, je pakt de app erbij, tikt aan wat er aan de hand is, je ziet gelijk de kosten en een monteur is onderweg. Mooi idee, zou je zeggen. Zeker ook, omdat je niet verbonden bent aan een abonnement. Waar zit het addertje?

roadguard app

Aardig lay-out , zegt alleen geen hol over de dienst helaas.

Nou, er zijn een paar puntjes op aan te merken. Allereerst de prijs. Het zijn misschien niet de hoogste prijzen maar als je de app aankondigt als een soort Uber dienst dan is ‘goedkoop’, het eerste wat ik verwacht. Niet dus. Ik keek even bij de reacties op de app-store en ik blijk niet de enige te zijn die daar vraagtekens bij zet:
roadguard screenshot

Goed we zijn natuurlijk Nederlanders en die zeiken wat af. Lees bijvoorbeeld even ’t Wereldje van afgelopen zaterdag, heerlijk! Tegelijkertijd: als je langs de weg staat, dan wil je gewoon weg. Veel betalen is dan misschien kut, maar een eeuwige lekke band ook.
Ik weet verder geen fuck van auto’s, dus dan kan dat vast nog in de papieren lopen als die monteur er is. Wel een tof idee: je kunt de monteur tracken en staat dus niet uren te wachten zonder dat je weet wanneer ‘ie komt.

Toch, een open-source automonteur app had ik vetter gevonden. Om niet te negatief te eindigen: Roadguard is best een aardig idee, ik ben benieuwd of het gaat werken. Roadguard is bij lange na nog geen Uber, misschien dat ze na het lezen van dit stukje wel op dat idee komen!