Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit zijn de beste apps van 2016 volgens Google

Dit zijn de beste apps van 2016 volgens Google
Bart
  • Op 20 mei 2016

Noviteitje tijdens Google’s I/O: voor het eerst zijn de Google Play Awards uitgereikt, de prijzen voor de beste apps van 2016 volgens Google zelf. Tien prijzen voor tien apps uit tien verschillende categorieën. Leeg je SD-kaart alvast, want dit zijn de downloads die je moet hebben

Vorig jaar zette Google ook apps in het zonnetje, maar dat was meer een soort bij elkaar geraapt zootje die allemaal een aanmoedigingsprijs kregen voor het design. Zo waren er in 2015 zes hele mooie apps en nog eens twaalf die ook de moeite waard waren. Enfin, het ging toen vooral op zijn Oprah Winfrey’s, dat hele prijzencircus.

Google deelde voorgaande jaren meer prijzen uit dan tijdens een gemiddeld seizoen van Oprah

Google deelde vorig jaar meer prijzen uit dan tijdens een gemiddeld seizoen van Oprah

Dit zijn de beste apps van 2016 volgens Google

Dit jaar geen gepolder bij Google, maar keiharde actie. En zelfs een speciale naam voor de eerste editie van dit feest: de Google Play Awards 2016. Enkele weken geleden werden de nominaties in de tien verschillende categorieën al gepubliceerd, die je hierrrr rustig door kunt lezen. Nu zijn eindelijk de winnaars uit de hoge hoed getoverd. Dit zijn ze, de beste apps van 2016 volgens Google:

Winnaars
Beste app: Houzz
Beste game: Clash Royale
Beste Early Adopter: World Around Me
Beste app voor de hele familie: Thinkrolls 2
Beste Go Global app: Pokemon Shuffle Mobile
Meest innovatieve app: NYT VR
Beste gebruik van material design: Robinhood
Beste indie-game: Alphabear
Beste gebruik van Google Play services: Table Tennis Touch
Meest innovatieve startup app: Hopper

Zeg eens eerlijk: hoeveel van deze award winning apps kende je al? De enige app uit dit lijstje die op mijn telefoon staat is NYT VR, waarmee je verhalen van the New York Times met een VR-bril op je dop kunt bekijken. Terechte award overigens, want dat doet de krant erg goed. De rest was voor mij onbekend. Tot vandaag. En nu duik ik onder voor een weekendje Alphabear en Table Tennis Touch. Joe.