Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf tips voor de makers van BroApp

Vijf tips voor de makers van BroApp
Paul Gersen

Wij van Draadbreuk zijn hopeloze romantici. Tenminste, dat waren we voordat we Draadbreuk begonnen. Daarna hadden we ineens geen tijd meer om samen met de vrouw ’s nachts naar de sterren te kijken, wandelingen bij de ondergaande zon te maken, rozenblaadjes over de vloer te strooien en etentjes met strijkerskwartet te organiseren. Hel, we hebben al moeite om om gezette tijden even een WhatsAppje te sturen. Maar er is een redding: BroApp, dat voor jou de relatie op gang houdt. Leuk, maar wij zien nog wel een paar verbeteringen om de Android-app helemaal optimaal te maken.

 

 

Wat BroApp doet is eigenlijk heel simpel: het stuurt vooraf ingestelde berichtjes naar je vriendin wanneer jij niet kunt. Als je bijvoorbeeld met vrienden keihard in de kroeg aan het zuipen bent als een malle aan het werk bent of overuren in de studiezaal maakt. De app vraagt het nummer van je eega, welke berichtjes hij moet sturen en wanneer dat moet. Klinkt niet zo wereldveranderend niet? Maar BroApp voegt nog even een paar features toe. Zo kun je het wifi-netwerk van je vriendin opgeven. Want stel je voor: je gaat onverwacht bij haar langs en bent vergeten dat je de app hebt ingesteld. Zit je knus met z’n tweeën op de bank een veel te slechte romcom te kijken en opeens krijgt ze een berichtje, van jou nota bene. Dan heb je wat uit te leggen. Maar als BroApp ziet dat je bij je vriendin bent, stuurt hij lekker niks. Ook weet de app wanneer je contact hebt gehad met je meisje, zodat hij er niet meteen na een berichtje stuurt. Het moet natuurlijk niet te klef worden.

BroApp noemt zichzelf je ideale wingman. Een boude stelling, vinden we bij Draadbreuk, want daarvoor moet de app wel even wat meer kunnen. Wij hebben nog wel vijf tips om de app wel je ideale partner-in-crime te laten worden.

 

De vijf tips van Draadbreuk

5. Kalender

Goed, wij mannen kunnen dus vrij weinig onthouden. Wat we gisteren hebben gegeten lukt nog net, maar alles wat meer tijd overspant dan een dag wordt al lastig. Daarom pleiten we voor een kalender, met maar één doel: haar verjaardag niet vergeten. We willen drie maanden van tevoren al een berichtje krijgen, zodat we haar er attent even op kunnen wijzen en een goed restaurant kunnen reserveren. Twee maanden later graag nog een keer, om dan écht het restaurant te reserveren. Een week voor het moment suprême een kleine herinnering om een cadeau te kopen en als de dag voordat we echt aan de bak moeten, graag een alarm met toeters en bellen. Heel, héél misschien vergeten we het dan niet.

BroApp1

 

4. Excuusencyclopedie

Ja, je zegt wel eens wat verkeerd natuurlijk. Dat je niet mee naar je schoonfamilie kan, omdat er voetbal op tv is. Of dat je dat andere jurkje haar beter vindt staan. Of eigenlijk alles als ons iets gevraagd wordt terwijl we na een dag hard werken net even voor de televisie zitten. En we menen het nooit, maar praat het maar weer eens goed. Kan BroApp misschien een lijst maken met de beste excuses voor iedere situatie? En dat je als gebruiker kan toevoegen en raten! We zijn tenslotte bro’s en helpen elkaar graag.

 

3. Kauwgomcalculator

Brave borsten *kuch* als we zijn, zitten we voornamelijk altijd op kantoor het eelt op onze vingers te tikken *kuch 2* als we niet bij onze vrouwen zijn. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je door een rare speling van het lot per ongeluk in een café belandt, op onverklaarbare wijze een paar liter bier binnen krijgt en dan bedenkt dat je nog een afspraakje hebt staan. Hoe handig zou het zijn als je app zou aangeven hoeveel koffie en kauwgom je naar binnen moet werken om de kegel tegen te gaan? Vrouw blij, jij stiekem dronken, dus dat kan alleen maar goed gaan.

 

2. Fleurop-plugin

Leuk, die attente automatische berichtjes die BroApp stuurt, maar op een gegeven moment is dat niet meer genoeg. Je moet veel attenter zijn. Gelukkig gaan vrouwen nog altijd prat op een onverwacht bosje bloemen. Echt waar, geloof ons. Als BroApp nou effe een samenwerking start met de Fleurop of een andere bloemenmeneer en ervoor zorgt dat je maandelijks een paar rozen, tulpen of desnoods narcissen kunt sturen, zitten we gebakken. Gewoon dagen van tevoren selecteren, betalen en ze zal je op handen dragen.

BroApp_GF Name

 

1. Spontanedingenplanner

Lekker leuke spontane dingen organiseren. Wij mannen kunnen het wel, maar de tijd ontbreekt zo vaak en als je met een kater op de bank hangt net een dagje vrij bent na een overvolle werkweek, is het lastig een uitje voor jou en je vrouw bedenken. Daarom zijn wij voor een mooi overzicht van evenementen die je samen kunt ondernemen. Gewoon even in de buurt kijken, via GPS weet je telefoon toch wel waar je bent. Waar is de heide in de buurt, een leuke rommelmarkt of een tof bandje? Gewoon effe je vriendin oppikken, niet vertellen waar je heengaat en haar zo verrassen. En dat met een druk op de knop.

Goed, deze features laten nog even op zich wachten bij BroApp, maar wie weet komt er binnenkort een update die ons op het bureau laat dansen van enthousiasme. Tot die tijd kun je het met de gewone versie doen, die voor € 1,49 in de Play Store te downloaden is. Er wordt overigens ook keihard aan een iOS-app gewerkt, maar die laat nog even op zich wachten. Jullie ondertussen nog tips? Senk joe!