Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Audioquest Nighthawk koptelefoon heeft werkelijk alles

Audioquest Nighthawk koptelefoon heeft werkelijk alles
Dennis de Vries

Bij Draadbreuk zijn we altijd op zoek naar technologie met iets unieks. Naar producten die iets hebben dat andere niet hebben. Soms is dat even zoeken, maar eens in de zoveel tijd komt er een gadget voorbij die alles heeft wat we maar kunnen wensen. De AudioQuest Nighthawk hoofdtelefoon is zo’n product.

Los van de toffe naam, wie wil er nou geen Nighthawk over zijn oren vouwen, is dit de natte droom van elke techliefhebber. Dit wil je hebben. Waarom, vraagt u zich af? Waar in het persbericht zullen we eens beginnen? Bij het feit dat dit the first completely original production headphone to use a 3D-printed part is? Zelfs je grootmoeder weet inmiddels dat je met een 3D-printer willekeurige plastic vormen kunt maken, maar 3D-printen is nu eenmaal hip. Het feit dat één onderdeel uit je hoofdtelefoon ge-3D-print is, maakt het hele apparaat meteen om van te kwijlen.

Kijk dan. Uit de 3D printer. KIJK DAN, VERDOMME!

Kijk dan. Uit de 3D printer. KIJK DAN, VERDOMME!

Of moeten we het hebben over het unieke design, afkomstig uit het brein van ene Skylar Gray? Een naam die zowel op de website als in het persbericht zo prominent naar voren komt dat we ons bijna bezwaard voelen dat we de beste man (of vrouw) niet kennen. Even Googlen levert niets op, behalve dan bergen informatie over de bijna gelijknamige Skylar Grey, die liedjes maakt voor en met Eminem en Dr. Dre en daarbij moeiteloos Queen verkracht. Het is onduidelijk of we het hier over dezelfde Skylar hebben, maar…een van die twee zit in ieder geval achter het design van de Nighthawk.

Geen grap: vloeibaar hout

Laten we het dan over het materiaal hebben. De behuizing van de schelpen is gemaakt van, hou je vast, liquid wood. Vloeibaar hout! Vermalen tot vezels, verhit, vloeibaar gemaakt en toen in een mal gegoten. Het ziet er uit als hout, maar dan in de vorm van een gemiddeld oor. Dat ziet er niet alleen lekker uit, het klinkt ook nog beter volgens Audioquest en het is ontzettend duurzaam. Duurzaam!

Maar daarmee zijn we er nog niet. Hoewel de hoofdtelefoon nog niet uit is, heeft hij al verschillende awards in de wacht gesleept. Volgens het persbericht is de Audioquest Nighthawk winnaar van de 2015 Best of Innovation Winner in de categorie Eco-Design and Sustainable Technology. En het kreeg ook nog eens een eervolle vermelding bij de 2015 CES Innovation Awards in de hoofdtelefoon categorie. Het is ongelovelijk. Nee, serieus. Een nog niet verkrijgbare hoofdtelefoon die prijzen wint op een elektronicabeurs die volgende maand pas plaats vindt. Ik geloof er geen reet van.

Nu even serieus

De Aquavision Nighthawk is voorzien van biocellulose pistonic diaphragms, een split-gap motor, een ontwerp dat zorgt voor balanced equitangential airflow en de bijbehorende kabels hebben high-purity Solid Perfect-Surface Copper+ conductors, Foamed-Polyethylene insulation, Carbon-Based Noise-Dissipation System (NDS), and silver-plated terminations.

Serieus, ik heb zelden zoveel buzzwords en techy-blahblah van een fabrikant gehoord. Audioquest heeft óf de hoofdtelefoon van de eeuw gemaakt, of ze lullen enorm uit hun nek. Het klinkt allemaal interessant, maar van 90% heb ik werkelijk geen idee waar het over gaat. Komt nog eens bij dat er wordt gesproken over een ‘vriendelijke prijs’, zonder te vermelden wat dat dan is. Het enige wat we weten is dat hij in 2015 verkrijgbaar is. En dat hij er, afgaande op de foto’s, verdomd lekker uit ziet.
 nighthawk2