Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (62) met Star Wars, hacks en oude gadgets!

Paul Gersen

Het is een karig nieuwsweekje op het gebied van gadgets. Maar niet getreurd, Ger en Paul vinden altijd wel een reden om gezellig met elkaar in conclaaf te gaan in Uitbuiken! Vandaag bespreken ze films en tech, naar aanleiding van de trailer van de nieuwe Star Wars-film. houd je vast: dit is aflevering 62 van Uitbuiken!

Starwars, hacks en Noord-Korea

Waarom het zo rustig was op tech-gebied de afgelopen week? Waarschijnlijk omdat het complete journaille kwijlend achter de computer zat om de trailer voor de nieuwe Star Wars vijfhonderd keer achter elkaar af te spelen. Inderdaad: de cultklassieker krijgt een vervolg en aangezien de film ook een flinke nerd-status heeft, stonden de gadgetmedia er vol van. Bij Draadbreuk hebben we niet zo veel met de filmreeks, maar duiden kunnen we de boel natuurlijk wel. Pakken we gelijk die enorme hack bij Sony Pictures erbij. Bij de filmmaatschappij werden veel digitale gegevens buitgemaakt en – hoe toevallig – van een aantal films die nog niet eens in de bioscoop draaien kwam een perfecte versie op torrentsites te staan. Grote vraag: zit Noord-Korea erachter?

Geruchten over de iPad Pro en een verbeterde behuizing voor Nexus 9

Tablet-nieuws galore, vandaag bij Uitbuiken. Zo zijn er tekeningen gevonden die zomaar eens de ontwerpen van de iPad Pro kunnen zijn. En die wordt groot, alhoewel kleiner dan van tevoren werd gedacht. Zitten we daarop te wachten? Ook bij HTC zijn ze lekker bezig. Kennen jullie de kritiek op de behuizing van de Nexus 9? Lastige knoppen, meegevende achterkant en een scherm waar ligt doorlekt? HTC heeft het opgelost, als we een Reddit-gebruiker moeten geloven.

Ger zegt: ga voor oud!

Slaat de retro-trend nu ook toe bij Draadbreuk? Zover willen we niet gaan, maar Ger wil vandaag wel even pleiten voor de wat oudere gadgets. nee, van hem hoef je niet je Casio-rekenmachinehorloge uit de kast te toveren, maar soms loont het gewoon om een smartphone of camera van een jaartje oud aan te schaffen. Die kunnen namelijk best wel wat en het scheelt je een hoop poen in de portemonnee. Enfin: Ger oreert.

Winnen? Kan nog steeds!

We hebben bij Draadbreuk nog steeds de Skullcandy Crusher liggen en die willen we graag weggeven! Wat je daarvoor moet doen? Ons liken of Facebook, volgen op Twitter en abonneren op ons Youtube-kanaal. En reageren natuurlijk, want daar houden we van!

Dit en meer in een verse aflevering van Uitbuiken! Volgende week weer een nieuwe!