Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 15)

Draadbreuk aan de stream (week 15)
Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot!

 

Netflix

Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy

Anchorman 2

 

Anchorman is een beetje de Hans Teeuwen van de jaren nul: als je niet minstens vijf quotes uit deze cult-comedy kent, moet je het afgelopen decennium wel onder een steen hebben geleefd. Will Ferrell speelt, nee, ís Ron Burgundy, de meest populaire nieuwspresentator van San Diego in de jaren zeventig. Ook de meest vrouwonvriendelijke vrouwenliefhebber, overigens. En dan zul je net zien dat Christina Applegate zijn baan wil hebben. Meesterlijke film die iedereen in zijn leven minstens tien keer moet hebben gezien. “I’m in a glass case of emotion!”
Trailert! 

 

Defiance

Aliens. Zodra die naar de aarde komen, is het meestal mis. Oorlog, armageddon: dat soort dingen. Defiance speelt zich af in 2046, als de aarde in puin ligt na zo’n planeetoverschrijdend conflict. Er is echter inmiddels vrede en de aarde wordt opeens bevolkt door volken uit de hele Melkweg. De serie volgt de oud-marinecommandant Josh Nolan en zijn geadopteerde aliendochter Amanda. En die heeft een heel rare neus. Meer kunnen we niet over de serie zeggen, wegens verschrikkelijke saaiheid en compleet WTF-gevoelzijn we halverwege de eerste aflevering afgehaakt.
Trailert!

 

Can’t Hardly Wait

CantHardlyWait

 

College comedies: wij kunnen er best naar kijken. Het verhaal is altijd hetzelfde (seksueel gefrustreerde tieners, examenfeestjes, heel veel drank en uiteindelijk is er liefde), maar ach, soms is het helemaal niet erg om even niet na te hoeven denken. Can’t Hardly Wait voldoet aan alle bovenstaande criteria en is zeker niet vernieuwend, maar kijkt wel lekker weg. Leuk: alle bijrolletjes van acteurs die in 1998 nog niet zo heel bekend waren, maar nu wel.
Trailert!

 

Spotify / Deezer

Matthew And The Atlas – Other Rivers

MatthewAtlas

 

We hadden het idee dat het indiefolk-genre een beetje verzadigd was, maar het Londense Matthew And The Atlas bewijst met debuutplaat Other Rivers dat wij het ook wel eens een beetje mis hebben. Want sodeju, wat is dit een album, zeg! Alsof Ben Howards ballen zijn ingedaald en Bon Iver zijn donkere kant heeft ontdekt. IJzersterke plaat en zonder twijfel het debuut van de maand.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Chevelle – La Gárgola

Chevelle werd jarenlang bestempeld als kloon van de razend populaire metalband Tool. Goed: wie de zangstijl van Pete Loeffler hoort, snapt de vergelijking wel, maar we kunnen inmiddels wel stellen dat deze mannen uit Chicago hun eigen bestaansrecht hebben bewezen. Zeven albums, waar er meer dan een miljoen van werden verkocht: dan doe je iets goed. De nieuwste, La Gárgola, barst weer van de vette riffs en intimiderende drumpartijen. Prima plaat om hard te draaien en dingen op stuk te maken.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Mobb Deep – The Infamous Mobb Deep

Mobb_Deep

 

Om Mobb Deep nu een legendarische gangsta rap-groep te noemen, gaat misschien wat ver, maar dat deze mannen hun stempel op de hiphop hebben gedrukt kunnen we gerust zeggen. Twintig jaar geleden begonnen ze aan de opnames van hun hitplaat The Infamous en dat wordt gevierd met dit nieuwe album, dat als extraatje veertien niet eerder uitgebrachte songs uit die goede oude tijd bevat. Snoop Dogg doet mee, Busta Rymes ook en NAS rapt ook nog een lijntje. East Coast!
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

John Frusciante – Enclosure

Altijd spannend, een nieuwe soloplaat van John Frusciante. Die kennen we natuurlijk van zijn meesterlijke gitaarwerk in Red Hot Chili Peppers, waar hij sinds een paar jaar niet meer meedoet. Waarom is dit spannend, vraag je je af? Omdat zijn songs altijd ergens tussen bloedmooi en totaal onluisterbaar zitten. Enclosure krijgt van ons het voordeel van de twijfel. We moeten even wennen aan de beats en soundscapes, maar het werkt wel. Vreemd, maar lekker.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Opgezwolle – Spuugdingen Op De Mic

Potverdorie, hier worden we blij van: het debuut van Neerlands beste rapgroep staat ein-de-lijk op Spotify en Deezer. Spuugdingen Op De Mic werd in 2001 uitgebracht in eigen beheer, maar staat als een huis. Bazenbeats, dikke raps: dat Sticks, Rico en Delic later de scene zouden veroveren stond hier al vast.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer