Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream! (week 18)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot! Deze keer: Colin Farrell die een Schwarzeneggertje pullt, zondagochtendmuziek en een punkchick!

 

Netflix

Total Recall (2012)

TotalRecall

 

Remakes: ze pakken vaak helemaal verkeerd uit. Van sommige films moet je natuurlijk ook gewoon afblijven, zeker als het cultklassiekers zijn. Inmiddels kun je Total Recall zo wel noemen. De actiefilm rond Arnold Schwarzenegger die in de toekomst door een soort uit de hand gelopen ‘herinneringsimplantage’ zich herinnert dat hij een spion is. Deze versie met Colin Farrell in de hoofdrol uit 2012 blijft dicht bij het verhaal, met her en der wat accentverschuivingen. Tja, het verhaal is wat plat, maar de special effects zijn om van te smullen. En oh ja: de vrouw met de drie tieten zit er gewoon weer in.
Trailert!

Holes

Dat Disney dol is op Netflix, merken we tegenwoordig aan de grote bak met veilige kid-comedies die op ons los worden gelaten. Holes is daar een voorbeeld van, al wordt hij over het algemeen beter besproken dan de meeste van dit soort films. Shia LeBoeuf Speelt een ventje op wiens familie al eeuwen een vloek rust. En die wil hij gaan verbreken. Simpel? Inderdaad. Veilig? Ook.
Trailert!

Brave

Brave

 

“Goh, is het aanbod deze week zo schrikbarend dat jullie zelfs een animatiefilm moeten bespreken?” Euh, ja dus. Maar wij realiseren ons ook wel dat jullie misschien een vriendin thuis hebben zitten die dit soort meuk graag kijkt en die wil je af en toe natuurlijk ook een beetje pleasen. Brave is iets met een prinsesje in middeleeuws Schotland die niet uitgehuwelijkt wil worden en haar moeder in een beer laat veranderen door een heks. Als dat maar goed komt!
Trailert!

 

Spotify / Deezer

Ray LaMontagne – Supernova

Ray Lamontagne

 

De term ‘zondagochtendmuziek’ is een van de meest uitgemolken uit de muziekwereld. Toch gaan we ‘m even gebruiken, want Paul draait dit dus echt gewoon na een avondje stappen. De zalvende, soulvolle stem van singer-songwriter Ray LaMontagne werkt gewoon goed tegen een katertje. Supernova is niet zijn beste plaat – dat is Gossip In The Rain – maar hij voldoet prima. Voor liefhebbers van Otis Redding, The Band en Nick Drake.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Embrace – Embrace

De mannen van Embrace zijn altijd hitschrijvers geweest. Goed, misschien dat we ze hier in Nederland niet zo goed kennen, maar in thuisland Groot-Brittannië doen ze het uitermate goed. Embrace is het zesde album van de band en wat blijkt: ze hebben elektronica ontdekt. De bliepjes, synthesizers en beats vliegen je om de oren. Retecommercieel, in het hoekje van The Script en The Fray. En ja, daar moet je van houden.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Brody Dalle – Diploid Love

Brody Dalle

 

Weinig stoerdere vrouwen dan Brody Dalle: ze zong en speelde ooit gitaar in de punkband The Distillers, flopte genadeloos met haar bandje Spinnerette, trouwde met Queens Of The Stone Age-frontman Josh Homme en brengt nu haar eerste soloplaat uit. Ingrediënten: staccato gitaarlijnen, punky ritmes en die verveelde stem van Dall, afgewisseld met vette uithalen. Wij duiken even de moshpit in. Doei!
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Anastacia – Resurrection

Onlangs is Anastacia 183 jaar oud geworden. Voor een vrouw op leeftijd is het natuurlijk knap dat ze nog een keer alles op alles probeert te zetten om het succes dat ze bijna vijftien jaar geleden had, te evenaren. Maar dat gaat met Resurrection niet lukken. Hopeloos gedateerde songs en zang dat meer pathetisch dan mooi is. Anastacia mag bij Celine Dion en Barbara Streisand in het verzorgingshuis. Het is mooi geweest.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

The Horrors – Luminous

De horrors begonnen ooit als garagerockband, maar hebben de afgelopen jaren een omslag gemaakt naar, ja wat eigenlijk? Is het shoegaze? Is het post-punk? Wat maakt het eigenlijk ook uit: de band is al jarenlang hipperdepip in de underground en Luminous is gewoon weer een sterk album. Swingend en donker, alsof je op een kerkhof staat te dansen.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer