Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Monument Valley gamemuziek nu ook op vinyl

Monument Valley vinyl
Dennis de Vries

Monument Valley, de fantastische game voor mobiele telefoons, is nu uit op vinyl. Niet de game, natuurlijk, maar de rustgevend zweverige soundtrack. Is dat tof? Best wel eigenlijk.

De vinyl-set bestaat uit twee 180 grams platen met 31 tracks uit het populaire mobiele spelletje. Het geheel kost $40 bij webshop iam8bit, daar komen nog $16 verzendkosten bij. Omgerekend ben je dan dus € 51,50 kwijt. Niemand heeft ook gezegd dat vinyl-liefhbberij goedkoop is, tenslotte. Snel is het ook niet, overigens. De platen worden pas geleverd na maart. Maar dan krijg je wel compleet nieuw artwork op de hoes en een code om de boel digitaal binnen te halen. Dat is fijn, scheelt een hoop gedoe met rippen. Of je checkt de soundtrack gewoon op Spotify.

 

Luisteren: Monument Valley soundtrack, maar dan digitaal

 

Jajaja, gamemuziek op vinyl is allemaal heel erg hipster en je bent echt vet cool om dat heel hard te roepen. Maar los van die onderbuikreactie is dit een heel logische stap. Er wordt enorm veel tijd en energie gestoken in goede gamemuziek. Een goede sounddtrack kan ervoor zorgen dat een game naar een nieuw niveau getild wordt. Vinyl is in 2016 gewoon een legitieme geluidsdrager. Webshops die zich speciaal richten op vinyl, schieten uit de grond. Platenbeurzen leven als nooit tevoren en zelfs op de laatste CES presenteren zowel Sony als Technics gewoon gloedjenieuwe platenspelers.

Meer gamemuziek op vinyl!

Ook het feit dat het in dit geval om gamemuziek gaat die op vinyl geperst wordt, is niet perse uniek. De webshop die de Monument Valley platen verkoopt, heeft een serie aan LP’s met soundtracks van andere games, zoals Uncharted, Guild Wars 2 en Battletoads. En laten we ook vooral niet vergeten dat ook de (matige) radiostations van GTA V op limited edition LP’s zijn verschenen.

 

gta v soundtrack vinyl