Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Waarom heeft Olympus een Jacques Brel look-a-like ingehuurd?

Waarom heeft Olympus een Jacques Brel look-a-like ingehuurd?
Ger
  • Op 28 januari 2016

Dat vroeg ik me af toen ik het persbericht over een nieuwe systeemcamera van het Aziatische merk ontving. De Olympus PEN-F is namelijk op de gevoelige plaat gezet met een evenzo gevoelige man.  

Stiekem is het wel een grappige zet van Olympus, want doorgaans is productfotografie zo saai als een ongebruikte condoom. Foto’s van net-niet mooie modellen die ongeïnspireerd een nieuwe speaker in hun hand hebben enzo. Of kinderen met gadgets – doet het ook erg goed.

Kiezen voor een getroebleerde man met rimpels die vertwijfeld het beeld inkijkt en een camera vasthoudt – dat getuigt van lef.

'Laat me niet alleen'

‘Laat me niet alleen’

Dat valt alleen maar te waarderen. Bovendien lijkt die Olympus PEN-F ook echt een toffe gadget te zijn. Het model werd afgelopen week in Zurich gepresenteerd en een collega-journalist die ter plekke was fluisterde me al toe dat het ‘echt een geweldige camera’ is.

Qua design zijn we het in ieder geval roerend met hem eens: zo moet een retro-camera eruit zien.

Ik ga ‘m snel proberen. En zet vast Ne Me Quitte Pas aan.

 

De Olympus PEN-F heeft een adviesprijs van 1199 euro, exclusief lens. Wil je een fijn compact 14-42 mm objectief bij je camera, dan betaal je 1499 euro. Voor de specs verwijs ik je graag door naar Zoom.

 

pen-f