Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Philips SHX20 review: dit is design, vriend

Philips SHX20 review: dit is design, vriend
Jeroen den Otter

Reviewoverzicht

Geluidskwaliteit
8
Design
7.5
Draagcomfort
9
Het geen-apple zijn
7

Lekker hoor

Philips laat met deze oortjes maar weer eens zien dat goede kwaliteit audio geen tonnen hoeft te kosten. Top!

De Philips SHX20 earbuds, Het zijn oortjes die door Philips zelf de hemel in worden geprezen vanwege z’n goede audio kwaliteit en relatief lage prijs. Zou dit de ultieme koop zijn als je die witte ‘earbuds’ van Apple verloren bent?

Ja, ondergetekende is zijn Apple earbuds kwijt. Tijdens het tikken van een verslag op zo’n net-niet computer van de HU op een late avond overkwam het me. Je wilt zo snel mogelijk weg, je bent er klaar mee en dan verlies je weleens wat uit het oog. In de trein richting huis krijg ik een onwerkelijk gevoel want het vakje in mijn tas waar ik jaren mijn oortjes bewaar is leeg. Niks.

Ach ja, de Apple-oortjes hebben het vier jaar prima uitgehouden. Vakanties op een met schelpen bezaaid strand, terugrollende golven en stokbrood. Immer drukke treinreizen en thuisgebruik. Het was goed en de deuntjes waren heerlijk, maar nu is je vervanger aan de beurt. Philips, daar gaan we!

Design

De SHX20-oortjes zien er lekker uit. De zwarte looks geven ‘m een klassieke touch en de gouden ring moet je misschien liggen, maar complimenteert des te meer met de zwarte kleur, me dunkt. De platte kabel is een win tegenover de earbuds – nooit meer dat gedoe dat je oortjes uit de knoop moet halen. Het is een feature die ik ontzettend apprecieer, want het is gewoon niet cool als je de eerste 10 minuten van je treinreis zit te klungelen om je audiokabel uit elkaar te halen. Verder is er aan de platte kabel ook nog een controlpot met microfoon, handig voor je mensen die in deze tijd nog bellen.

Dan de behuizing. Hier laat Philips wel wat steken vallen, want dit is een en al plastic. Dit voelt kwalitatief niet lekker aan, maar kan je het ze kwalijk nemen? De prijs van 35 euro moet ergens vandaan komen en daarbij lijkt dit zeker een punt waarop Philips bespaart heeft.

Verder zien we dat de plug, die overigens ook mooi de designtaal doorgeeft, gebogen is. Dit helpt tegen het zwak worden van de plug, maar het daadwerkelijke nut blijft mij nog altijd een raadsel. Je plaats je mobiel toch recht in je broekzak en nu moet de platte kabel een buiging maken terwijl je met een rechte plug geen buiging hebt.

 

Philips SHX20 review - goud afgewerkt

De gouden touch moet je liggen.

Geluidskwaliteit

De Philips SHX20 biedt voor z’n drie tientjes deuntjes die je eigenlijk niet verwacht in deze prijsklasse. De in-ear-pasvorm helpt natuurlijk altijd om de sound extra tot z’n recht tot laten komen tegenover de earbuds. De bass is van uitzonderlijke kwaliteit, niet zo overdreven als de Dre’s, maar gewoon lekker. Mid en hoge tonen zijn bovengemiddeld.

Uitzonderlijk bij deze oortjes is dat het geluid werkelijk beter wordt naarmate je ze enige tijd gebruikt hebt. Ja, dat is bijzonder. Ik had het al gelezen op verscheidene sites en dacht natuurlijk dat het onzin was, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het geluid beter wordt naarmate de Philips SHX20 langer muziek afspeelt. Alsof er eerst een laag stof doorbroken moet worden met de greatest hits van Simon & Garfunkel voordat de G-Spot wordt bereikt.

Philips SHX20 review - de platte kabel is ideaal

Handig, zo’n platte kabel

Draagcomfort

Ik heb vele in-ears gezien maar deze vorm doet mij toch weer nieuw aan. Je moet deze oortjes echt je oor ‘indraaien’. Eenmaal ingedraaid zitten ze goed vast. Weer iets waar je gewoon blij van wordt, immer is namelijk het verhaal dat die in-ears makkelijk uitvallen tijdens het sporten of een normaal fietstochtje. Hier niet, deze blijven keurig in je oren zitten.

 

Philips SHX20 review - de dopjes zitten lekker

Deze oortjes blijven daadwerkelijk in je oor zetten, lekker.

Philips SHX20 review: de conclusie

Voor 35 euro is de SHX20 een uitstekende vervanger voor de Apple earbuds. Verbluffende geluidskwaliteit, klassiek design en die platte kabel en dat voor dezelfde prijs als de earbuds.

 

Philips SHX20 review - platte kabel

Dit is nou design, vriend.