Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Is de UE Megaboom net zo goed als de UE Boom?

UE Megaboom
Ger
  • Op 5 januari 2015

Eindelijk mag ik jullie deze gadget weer eens door de strot douwen. Als groot fan van de UE Boom kan ik trots melden dat er een nieuwe editie op komst is. De UE Megaboom heeft een langere accuduur en een groter bluetooth-bereik.

Vlak voor de zomer van 2013 was ik lyrisch. Als zelfverklaard muziekliefhebber en fanatiek parkganger was ik op zoek naar de ideale bluetooth-speaker voor ‘on-the-go’. De UE Boom werd mijn vriend. Een compact apparaat met een gigantisch bereik, een mooi en tegelijkertijd stevig design en -vooral- een goede accuduur. Ik noemde het de ‘vakantiegadget van het jaar’.

En later bleek ik niet alleen in mijn stelling. TheVerge, Engadget, Gizmodo – zo’n beetje iedere gerenommeerde techsite was daarna net zo of zelfs nog meer enthousiast.

Het model is nog altijd mateloos populair onder jongeren. Wellicht hoopt maker Ultimate Ears met de Megaboom eenzelfde succes te bereiken. De UE Megaboom beschikt over een nog grotere oplaadbare accu – die moet in theorie 20 uur mee gaan! – en heeft een bluetooth-bereik van 30 meter.

Video: UE Megaboom

Voor de rest is er niets nieuws onder de zon. Dit is een UE Boom, alleen dan een maatje groter. En hoe kan ik daar nou op tegen zijn? Wel puntje van aandacht: met een adviesprijs van zo’n 300 euro is dit nou niet echt een goedkoop apparaat. Of het de wintersportgadget van 2015 kan worden, is dus maar de vraag. Wij gaan ‘m uiteraard testen.

>> Kijken: UE Boom review

In Uitbuiken aflevering 68 kwam het model al even langs. Inclusief foute muziek. Vanaf 7.47 minuut bespreek ik samen met Bart de nieuwe gadget van Ultimate Ears.

Tech- en gadgetprogramma Uitbuiken! met UE MEGABOOM