Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Alcatel OneTouch Watch: nep-Rolex onder de smartwatches?

Alcatel One Touch Watch horloge
Ger
  • Op 5 januari 2015

Als je over een markt loopt, dan is er altijd wel een kraampje waar ze horloges voor belachelijk lage prijzen verkopen. Van die goud gekleurde modelletjes die weggaan voor minder dan twintig euro. Kan nooit goed zijn, dus. Alcatel gaat nu ook die kant op en brengt een ronde smartwatch op de markt met een adviesprijs van zo’n 150 euro. Da’s niet veul, Frits. 

Alcatel is de Primark onder de fabrikanten: praktisch alles wat het merk introduceert is amper duurder dan wat kratjes bier. Hun smartwatch is daar geen uitzondering op. De Alcatel One Touch Watch – een weinig subtiele verwijzing naar dat ding van Apple – heeft alles aan boord wat een gemiddelde Android Wear-watch ook heeft, maar kost nog niet de helft van een LG G Watch R of Samsung Gear S.

OneTouch Watch heeft eigen OS

Dit slimme horloge draait op een door Alcatel zelfgemaakt besturingssysteem en beschikt over tal van sensoren om je dagelijkse activiteiten bij te houden. Wij gokken – want heel veel is er nog niet duidelijk over deze gadget – dat ‘ie een stappenteller heeft, je calorieën bijhoudt, pushnotificaties van je Android of iOS-smartphone weergeeft en meer van zulks. Met andere woorden: erg tof zal ‘ie qua specs en bediening niet zijn.

Wellicht dat het uiterlijk de boel opfluft – ronde smartwatches zijn er immers nog niet (veel) – maar een kleine blik op de bandjes leert ons dat dit waarschijnlijk een gevalletje ‘plastic-fantastic’ is.

Goed, die mening vormen we op basis van wat plaatjes en die zeggen niet zo veel. Hij is er in ieder geval: een smartwatch van Alcatel. Hoezee. Wanneer ‘ie precies in de Nederlandse winkels komt te liggen, is nog niet duidelijk.

Video: Alcatel OneTouch Watch

De vrienden van TheVerge hebben ‘m al effe om gehad. Dit vonden zij van de One Touch Watch.