Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

UE ROLL preview: speaker aan je broekje [video]

UE ROLL with dog
Bart
 • Op 30 juni 2015

In bruisend Amsterdam kreeg Draadbreuk de kans de nieuwste speaker van het jongerenmerk Ultimate Ears aan de tand te voelen. De UE Roll is waterbestendig, is aan je broekriem vast te maken en… kan tegen bier. Check onze video.

Het nut van bluetooth speakers was voor ondergetekende jarenlang een raadsel, tot ik een keer meedeed met het voetbalteam van Ger. Na kansloos afgedroogd te zijn – dat schijnt het team wekelijks te overkomen, lag niet aan mij – werd in de kleedkamer de UE BOOM aangeslingerd en liepen we te hossen alsof we met 10-0 hadden gewonnen. De enorme herrie die uit het apparaat kwam, in combinatie met het gebruiksgemak en robuustheid maakte het een zeer toffe gadget.

Na de BOOM kwam Ultimate Ears met de MEGABOOM: hetzelfde principe, maar dan groter en een stukkie duurder. En nu is daar ook, om alle smaken te voorzien, de compacte en goedkopere UE ROLL. Een kleine bluetooth speaker met een maffe vorm en als groot voordeel waterbestendigheid.

Video: UE ROLL speaker preview door Draadbreuk

 

Specs

Formaat: 40mm hoog, diameter van 135mm

Aansluitingen: bluetooth & 3,5mm ingang (geen NFC)

Gewicht: 340 gram

Batterijduur: 9 uur

Bereik: 20 meter

Extra: waterbestendig (IPX7-normering)

 

 • UE ROLL: waterbestendige UFO

  De UE ROLL valt vooral op door de vormfactor en werd door Ger al gekscherend vergeleken met een waterbestendige ufo. Dankzij de vorm moet het geluid 360 graden de wereld in worden geslingerd, wat aardig werkt. De bediening is zo simpel dat zelfs je schoonmoeke met dit apparaat aan de slag kan. Aan de achterzijde zit een knop om ‘m aan te zetten en een bluetoothknop, terwijl met de grote + en – aan de voorkant het volume gewijzigd kan worden. Best een toffe manier trouwens, om volumeknoppen in het design te verwerken. Duimpie omhoog daarvoor. De UE ROLL is dus waterbestendig, maar blijft helaas niet drijven. Mocht-ie tijdens een boottrip het water in glijden, dan zul je er achteraan moeten duiken. Om zo’n waterballet te voorkomen, zit aan de achterkant een elastiek waarmee je de ROLL aan allerhande dingen kunt vastmaken. Bij Ultimate Ears hebben ze zelf het idee opgevat dat het tof is om de speaker aan je broekriem te gespen – iets wat er natuurlijk voor geen meter uitziet. Veel toffer is het om ‘m aan je fiets te hangen of aan de poten van de BBQ.

  UE ROLL in ijsbak.

  Waterbestendig. Dus het ding kan tegen ijsblokjes en bier!

   

 • UE ROLL: die ‘ken hert’

  Probleem van een feestje met 234598723 bluetooth speakers? Iedereen draait zijn of haar slechte meuk. En dat dan het liefst door elkaar. Bloedserieus en met een geoefend en gefocust oor de bastonen checken is er in zo’n situatie dus niet bij, maar toen we de ROLL even apart namen op een rustigere plek waren we aardig onder de indruk van zowel het volume als de geluidskwaliteit. In Arnhem zouden ze zeggen ‘hij ken hert’. Overigens was het geluid dat uit de BOOM en MEGABOOM spoot meer dan prima, dus we hebben goede hoop dat de ROLL ook een fraai moppie muziek kan laten horen.

  UE ROLL aan krat

  Hij ‘ken hert’, maar is ook overal aan vast te maken

   

 • Goedkoper dan UE BOOM en MEGABOOM

  Met de ROLL heeft UE nu drie smaken en dat is slim gedaan. Zo is er voor iedereen wat wils, in alle verschillende prijsklassen. De ROLL is de goedkoopste van het stel en gaat 129 euro kosten, zo’n veertig euro minder dan de huidige winkelprijs van de UE BOOM (de MEGABOOM doet 299). Het prijsverschil tussen de eerste twee modellen is niet zo heel groot en zou daardoor zelf misschien eerder geneigd zijn om voor de BOOM te kiezen. Ben ook wel benieuwd of de prijs van de ROLL nog iets gaat zakken.

  Deze UFO is goedkoper dan die twee dikke grote staven...

  Deze UFO is goedkoper dan die twee dikke grote staven…

 • Conclusie: UE ROLL kan weleens een hit worden

  Met de ROLL heeft UE een toffe zomergadget te pakken. De speaker ziet er fancy uit, is in een shitload aan verschillende kleuren verkrijgbaar en produceert op het eerste gezicht gehoor genoeg herrie om de buurtbbq van muziek te voorzien. De waterbestendigheid is een gave bonus, waardoor het ook weleens een strandhit kan worden. Maar laten we één ding afspreken: bindt ‘m alsjeblieft niet aan je riem…

  UE ROLL line up

  De UE ROLL is er in meerdere kleuren. Voor ieder wat wils!