Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Toffe gadget: Yamaha Relit

Toffe gadget: Yamaha Relit
Ger
  • Op 6 februari 2014

We schrijven hier niet vaak over producten van Yamaha. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Vaak zit die elektronicaboer qua prijs toch wel heel erg in de alleen-beschikbaar-voor-mensen-met-een-platinum-creditcard-categorie en daar staan wij, hoe rijk van geest we ook zijn, toch nog net effe te ver van af.

Dus ja, dan gebeurt het weleens dat je dingen over het hoofd ziet. Gelukkig kijk je weleens bij concullega – lekker woordje is dat –  en dan spot je hele toffe gadgets. Toen ik in mijn niet aflatende queeste naar een fatsoenlijke draadloze speaker in december op het immer gezaghebbende (Belgische) AudioVideo2Day.eu kwam, verbaasde ik me.

Huh? Yamaha Relit?

Er stond een leuk filmpje over de Yamaha Relit LSX-700. Een hele rare staafvormige speaker met een soort van Philips ambient-achtige verlichting aan boord. Ik kwam, ik zag en overwon. Bijna. Want fysiek heb ik het ding nog nergens gezien. Toch was ik zo onder de indruk dat ik, na hevige discussie binnen de redactie, nog trots de Relit een plekje in de Draadbreuk Top 101 kon geven. Dat het slechts de 74e plaats was, maakt in dezen niet uit.

En dan het mooie: de Relit kost, in verhouding, niet eens heel erg veel. Op diverse websites kun je de staaf al voor 600 euro aanschaffen. Dat lijkt veel geld, maar dan heb je wel een vrij uniek ding. En daarom wil ik ‘m checken.

Moraal van dit verhaal: uw favoriete Draadbreuker is druk bezig met het opsnorren van de gegevens van Yamaha’s PR-bureau. Lijkt me een uitstekend apparaat om eens onder de loep te nemen in Uitbuiken. Wat jullie?

Hieronder de video over de Yamaha Relit LSX700

Yamaha Relit productvideo