Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zes apps om de Olympische Spelen 2014 te volgen

Zes apps om de Olympische Spelen 2014 te volgen
Bart
  • Op 5 februari 2014

Leuk, die Olympische Spelen, maar veel sporten worden uitgezonden op momenten dat een normaal mens met les/college/werk zit. Toch wil je natuurlijk niets missen van al die retespannende potjes rodelen, schoonrijden en langlaufen. Daarom zetten we zes apps voor de diverse platformen op een rijtje, zodat je altijd op de hoogte bent van de bochtproblemen van Kramer of de uitslagen van de achtste finale curling.

Multiplatform

TeamNLGratis
De app TeamNL is de parel van onze eigen bond, de NOC*NSF. Beschikbaar voor zowel iOS als Android als Windows Phone en voorzien van informatie over de Nederlandse sporters, nieuws via NUsport en een agenda met overzicht waar en wanneer ‘onze’ jongens en meisjes actief zijn.

Android

Sochi 2014 WOWGratis
Samsung is één van de hoofdsponsoren van de Olympische Spelen en daar hoort natuurlijk een app bij. De naam Sochi 2014 WOW klinkt veelbelovend, maar de laatste drie letters blijken voor Wireless Olympic Works te staan en dat is maar goed ook. De app ziet er namelijk behoorlijk gelikt uit, maar is op z’n zachtst gezegd niet heel gebruiksvriendelijk. Dat begint al met het installeren, waar je door een karrenvracht aan obscure machtigingen heen moet. Daarna kom je in een doolhof van land- en taalinstellingen, waar het blog Android UI Patterns een hilarisch stuk over schreef. Het installeren is dus een worsteling van Olympisch niveau, maar eenmaal klaar werkt de app redelijk soepel.

Sochi 2014 ResultsGratis
De officiële app van de Olympische Spelen is er in twee smaken: één met alle resultaten en een speciale versie voor bezoekers van de spelen met locaties, route-info en meer gekkigheid. De app met de resultaten is voor ons van belang en die zit redelijk degelijk in elkaar. Het biedt een handig overzicht van de sporten per dag, een medailletabel, nieuws en neemt ook gelijk de Paralympics mee. Wel zo netjes!

iOS

Sochi 2014 Olympic Winter GamesGratis
iOS-gebruikers kunnen voor de officiële app gaan, maar er zijn leuke alternatieven. Zoals de gratis app ‘Sochi 2014 Olympic Winter Games’ (lekker pakkende naam ook), waar de makers van de officiële app van de Spelen van 2012 achter zouden zitten. Werkt prima, kost niks, levert genoeg informatie en is in het Nederlands beschikbaar. Veilige keuze!

Olympic Athletes’ HubGratis
Met de atleten-app van de het Olympisch Comité zit je bovenop de sporters in Sochi. Het is een bundeling van alle geverifieerde social media-accounts van de atleten, dus Twitter, Facebook en Instagram. Zo zie je direct wat de helden hebben gegeten, waar ze hun medailles verstoppen en zie je met een beetje geluk ook nog fraaie kiekjes van Sochi.

Kan iemand deze atleten even vertellen hoe zij die Samsung-app op hun telefoon aan de praat krijgen?

Kan iemand deze atleten even vertellen hoe zij die Samsung-app op hun telefoon aan de praat krijgen?

Windows Phone

Sochi 2014 ResultsGratis
Windows Phone is een beetje de Eddy the Eagle onder de Olympische appmarktkraampjes. Wel aanwezig, maar weinig soeps. De officiële app doet zijn werk en onder het mom van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is Olympic Sochi 2014 nog noemenswaardig.

NOS

Je hoeft niet te schrikken, je hebt niet de introductie van een nieuw besturingssysteem gemist. Met NOS bedoelen we onze staatsomroep, die ook uitpakt tijdens de Spelen. De NOS-app is beschikbaar voor een keur aan platformen, waaronder Windows Phone en Blackberry OS. Maar alleen op Android en iOS kun je met de app zes extra livestreams bekijken. Ideaal om je databundel leeg te streamen om te zien hoe Jamaica eindelijk goud pakt met bobsleeën.