Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG 55EA980W Curved OLED tv review

Ger
 • Op 28 mei 2014

Reviewoverzicht

Beeld
8
Geluid
9
Prijs/Kwaliteit
3
Heb-factor
7

Vet, maar duur

++ OLED (!)
++ SMART
+ Geluid

- - Duur (!)
- Gebogen niet zo spectaculair als verwacht

Het WK komt eraan. Zojuist is officieel bekend gemaakt dat Van Der Vaart is afgehaakt en we het dus moeten doen met Eredivisie-middelmaat als Daley Blind of Jordy Clasie. Dat wordt natuurlijk niets. Misschien kan een gebogen televisie ons wellicht een beetje opvrolijken als we na een kwartier met 3-0 achter staan tegen Spanje. Wij bekeken de LG 55EA980W Curved OLED televisie. Lees, kijk en huiverrr.

LG TV’s

Effe terug naar september van vorig jaar. Op de IFA vergaapten we ons aan al het moois wat Koreaanse fabrikant LG ons te brengen had op televisiegebied. Van schilderijen, tot uitschuifbare audo – je kon het zo gek niet bedenken of LG had het wel bedacht voor uw kijkbuis. Maar het meest in het oog springende was toch de LG 55EA980W Curved OLED tv (niet de meest bruisende naam voor een product, overigens…).

De Curved OLED van LG is een grote 55 inch televisie met een gebogen scherm, voor een ‘nog betere kijkervaring’. Door het holle element moeten films en series meer dan ooit naar je toe komen. Een soort van 3D, maar dan zonder zo’n godvergeten irritant brilletje.

LG 55EA980W Curved OLED review

Goede Tijden in Curved Stijl

Het is na 3D de nieuwste trend in televisieland. Of we over vijf jaar allemaal aan de curved zitten, moet de toekomst uitwijzen maar fabrikanten als LG en Samsung doen er alles aan de voordelen te benadrukken.

LG 55EA980W CURVED OLED Review

En bij het reviewen van de LG 55EA980W worden die wel duidelijk – je zit meer in een film, door optisch bedrog lijkt de toch al niet geringe tv nog groter en mooier – maar het effect is niet altijd bijzonder spectaculair. Met name bij normale televisieprogramma’s, denk aan het NOS journaal of een aflevering Ik Hou Van Holland, heeft het weinig toegevoegde waarde. En bij het kijken van een voetbalwedstrijdje kan het misschien zelfs een beetje storend zijn. Hoe snel zie je buitenspel bij een krom scherm? Het is zo maar een vraag die in ons opkwam tijdens de test.

Tegelijkertijd is dit wel een OLED-televisie en dat resulteert in ongenadig mooie kleuren. Qua contrast en zwartwaarden lijkt er geen gelijke te zijn. Met andere woorden: televisie kijken is een genot. Maar dat komt vooral door OLED en niet door het gebogen scherm.

En daar zit ‘m een beetje de crux. Want de LG 55EA980W Curved OLED tv is niet nou niet bepaald goedkoop. De prijs bij lancering was een goede 8999 euro. Inmiddels kun je de tv her en der bij een webwinkeltje wel voor een paar duizend euro goedkoper krijgen, maar nog altijd is het een vrij dure grap. Een gebogen scherm is leuk, maar om daar nu drie maandsalarissen aan uit te geven?

Nederland kun je ook zien verliezen op een goede, gewoon ‘platte’ FULL HD televisie.

Extra informatie

 • Smart-tv

  Maar een televisie bespreken met alleen ‘gebogen’ als thema is natuurlijk wat flauw. De LG Curved OLED heeft namelijk heel wat meer in zijn mars dan enkel zo’n holle rug. Haar Smart TV applicatie is bijvoorbeeld bijzonder goed. Het model is nog niet voorzien van besturingssysteem WebOS, maar een probleem lijkt dat geenszins te zijn. Het menu is weliswaar wat druk, maar zeer overzichtelijk.

  Je bedient deze 55EA980W met een soort van pistoolafstandsbediening. Niet langer zit je vast aan een numpad, maar je richt en ‘schiet’. Het is even wennen, maar het resultaat is lovenswaardig. Met ingebouwde wifi en standaard geinstalleerde applicaties als Netflix, Youtube en UitzendingGemist ben je ook nog eens helemaal ‘online’. En mis je een app? Daar is de speciale AppStore.

  LG 55EA980W Curved OLED review: Ook netflix zit erop!

  Netflix of RTL XL – het zit allemaal op de Curved OLED tv van LG

 • Geluid

  De Curved OLED televisie van LG is dun. Heel dun. Extreem dun. En toch weet het model fatsoenlijk geluid te produceren. Hoe dat kan? Dankzij de speciale ‘Crystal Stand’ en haar even zo speciale ‘Clear Speakers’ heeft LG op innovatie wijze gezorgd dat er zowaar een goede bas wordt geproduceert. Normaliter klinkt bijna iedere platte televisie zo schel al Gordon die in zijn ballen wordt getrapt, dat is hier toch effe andere koek. Zorgt er tegelijkertijd voor dat  – hoe dun ook – deze tv wel enige ruimte nodig heeft wanneer je ‘m in je woonkamer zet.

  Goed geluid zo blijkt uit onze LG 55EA980W Curved OLED review

  De Clear Speakers van deze LG Curved OLED tv zijn verrassend krachtig.

 • Specificaties 55EA980W

  Schermdiagonaal: 55 inch
  Resolutie: Full HD
  Technologie: OLED 3D
  HDMI-aansluitingen: 4
  USB-aansluitingen: 3
  Gewicht: 17,2 KG
  Afmetingen: 1227 x 798.5 x 192 mm
  Adviesprijs: 8999,- euro

Reacties