Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Samsung mag zijn VR-bril voor smartphones houden’

Dennis de Vries

Mocht Samsung een virtual reality headset voor hun Galaxy apparaten aan het ontwikkelen zijn, zoals vorige week in het nieuws kwam, dan zou ik daar nog maar eens goed over nadenken. We hebben het er over gehad, er over nagedacht maar uiteindelijk is het antwoord toch: nee. Of beter gezegd: NEE. Hier zitten we niet op te wachten.

Engadget had vorige week nieuws over een nieuw Samsung-product. De fabrikant zou bezig zijn met een concurrent van de Oculus Rift, maar dan eentje die alleen met Galaxy-apparaten werkt. Inderdaad, smartphones en tablets. Het gevaarte zou nog dit jaar gelanceerd worden. Dat klonk allemaal nogal vreemd in de oren. Hoewel het nog erg vroeg is en we heel weinig weten over het uiteindelijke apparaat, poneerden wij gewoon de stelling: Een virtual realitybril voor smartphones is overdreven.

En dat is het, vinden jullie ook. Er worden doembeelden geschetst van treincoupés vol mensen die in hun eigen virtuele realiteit zitten te gamen. Forensen die met een high-tech blinddoek op de bus staan te wachten. Totale vervreemding van de echte wereld. Drama’s, rampspoed en ongeluk. En als we het er toch over hebben: hoe bedien je eigenlijk jouw Galaxy als je een virtual reality bril op hebt?

Samsung game console?

Maar niemand minder dan Dave Zeegers ziet ook potentie, zo schrijft hij in de comments. “Als dit gekoppeld zit aan streaming van je pc, zodat je overal je pc of console games kunt spelen”. Dat klinkt al interessanter. Maar hij voegt er zelf al aan toe dat Samsung niet bekend staat als een bedrijf dat vuistdiep in de game-wereld zit. De kans dat zoiets gebeurt is dus klein, tenzij….tenzij Samsung stiekem met een gameconsole bezig is. Inderdaad, wilde speculatie, maar we zijn er nou toch. En mocht het inderdaad zo blijken te zijn, dan hoorde je het hier voor het eerst.