Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Een Netflix-knop op je afstandsbediening

Een Netflix-knop op je afstandsbediening
Ger
  • Op 17 maart 2015

Online videostreamingdienst Netflix is een succes. Daarover bestaat geen twijfel. Fabrikanten van elektronische apparaten zien dat ook. Na vele, vele, vele, Netflix-widgets en apps voor smartphones, tablets en tv’s, zag Draadbreuk in Barcelona iets heel bijzonders: afstandsbedieningen met een fysieke, rechtstreekse Netflix-knop.

TP Vision, de Chinese tv-tak van Philips, toonde afgelopen twee dagen haar tv line-up voor 2015. Daar zat een hoop moois tussen, maar ons oog viel op iets relatief kleins. De afstandsbediening van Philips bevat opeens een prominente, fysieke Netflix-knop. Druk het ding in en je gaat – jawel – linea recta naar de online streamingdienst. Een coole vinding die voorkomt dat je door 334563 duizend menu’s moet scrollen voordat je bij de Netflix-app bent beland, al is dat met Android L – het besturingssysteem van 80% van de nieuwe Philips tv’s – nou niet echt ingewikkeld. Bovendien lijkt het met de komst van een gadget als de Google Chromecast wellicht wat overbodig.

Lekker tv'tje, hoor.

Lekker tv’tje, hoor.

 

Toch kunnen we niet anders dan dit een vette oplossing vinden. Een oplossing waar Philips trouwens weinig inspraak bij had: de knop is namelijk een eis als je als merk een heuse Netflix-certificering wil krijgen voor je tv. Die certificering zegt niet heel veel, behalve dan dat je trots mag communiceren dat je een Netflix-gecertificeerde televisie aan het verkopen bent. Naar verluidt heeft Samsung daarom besloten om die certificering ta laten voor wat het is – dan maar geen Netflix-approved tv.

Keurmerk

Want dat is dus het geestige: je tv hoeft helemaal geen Netflix-keurmerk te hebben om Netflx af te spelen. Het is louter ‘een stukje branding’ naar de consument toe.

Goed, dat zal Draadbreuk een worst wezen – geef ons lekker een tv’tje met zo’n knop.

De nieuwe tv’s van Philips liggen begin juni in de winkels. Rennen! Nu!

 

afstandsbediening_philips

Een stukje branding naar de consument toe, zo daar op de derde rij.

 

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Best een sexy TV. Vind het wel handig een netflix knop. Geen reden om een TV te kopen, maar een leuke extra. Echter hoor OK selcbte verhalen over TP vision. En ja, een Netflix gecertificeerde TV. Zolang de app erop staat maakt het me niets uit of hij gecertificeerd is of niet.