Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG tv’s: van kunst tot curved

Dennis de Vries

Nergens wordt de ver-plaswedstrijd zo fanatiek gestreden als bij de TV-makers. Een wereld waar woorden als ‘grootste’, ‘eerste’ en ‘dunste’ nog hoog in aanzien staan. Op de IFA 2013 lijkt het Koreaanse LG net even verder te pissen dan zijn concurrenten. Maar op de stand komen we ook innovaties tegen die wél interessant zijn.

“’s Werelds grootste OLED televisie”, schreeuwt de leus naast een kolossaal 77″ inch beeldscherm. Yup, die is inderdaad groot. Uitslovers. Maar even verder op de stand komen we tot de ontdekking dat er wel degelijk leuke ideeën de ronde doen bij LG. Ger checkt ze even uit.

Een herhaling van Flodder is niet iets om in te lijsten

Hoe hard fabrikanten ook sleutelen aan het design van tv’s, echte kunstwerkjes kunnen we het nooit noemen. Tenzij je het natuurlijk letterlijk zo ontwerpt. De 55 inch Gallery OLED TV is een ontzettend plat beeldscherm, dat in een keur aan verschillende schilderijlijsten aan de muur gehangen kan worden. De lijst herbergt de speakers en om het helemaal af te maken heeft het tv-toestel een galerij met afbeeldingen van bekende schilderijen. Want laten we eerlijk zijn; de zoveelste herhaling van Flodder of Seinfeld is niet bepaald iets om in te lijsten.

Vorig jaar stond de IFA vol met 4K tv’s. Ultra HD zou het helemaal gaan worden. Paar kleine dingetjes nog, alle 4K tv’s waren toen groter dan de gemiddelde Nederlandse huiskamer of onbetaalbaar voor Jan Modaal. Best fijn dat LG daar wat aan wil doen, alhoewel de 55 inch LA9650 met een verkoopprijs van €6000 nog altijd niet bepaald een prijsknaller is. Wel cool: de speakerbar schuift achter het beeldscherm weg als hij niet nodig is. En dat ziet er leuk uit.

LG’s Curved OLED

En dan is er nog de Curved OLED van LG. Niet echt een wereldprimeur, want dit apparaat was al te bewonderen op de CES in Las Vegas aan het begin van het jaar. Maar nu is hij ook in Berlijn te bekijken, en mooi is ‘ie. De bocht is iets dikker aangezet dan in Samsungs versie die laatst gelanceerd is. En hij is ook nog eens wat duurder: zo’n €9000.