Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Teufel maakt mooie gadgets. Ja echt!

Een speaker van Teufel Teufel in-ear headset Teufel Soundbar
Ger
  • Op 7 september 2013

Teufel is een Duits merk. En Duitsers zijn ferm. Duitsers zijn duidelijk. Duitsers zijn strak. Maar mooi? Dat lang niet altijd. Gelukkig is Teufel tegenwoordig een stuk internationaler – zo is de CEO van het bedrijf een gezellige Nederlander – en dat resulteert in stijlvolle gadgets. Wij bekeken de coolste Teufel-elektronica in Berlijn.

Want in Berlijn is natuurlijk de IFA aan de gang, horen we jullie denken. Dat klopt, maar Teufel heeft er geen stand – te duur, vermoedelijk. Wel organiseert het audiomerk ieder jaar een inmiddels vermaard feestje met uitgebreid buffet, rode wijn, pils en (deze keer) een eenzame saxofonist. Toutes des IFA is hier aanwezig en Draadbreuk dus ook.

Een impressie van een Teufel-party


Maar buiten het gezellige ‘onder ons‘-samenzijn konden we ons niet aan de indruk onttrekken dat het een goede zaak was hier te zijn. Want in een kleine kamer in het Duitse etablissement Kalkschuene stonden namelijk bizar geinige apparaten opgesteld. Naast een shitload aan goed klinkende geluidssetjes te duur om aan te raken, was er ook toffe (kleinere) audio-apparatuur te zien.

Een selectie.

De Teufel PC Bamster.

Teufel PC Bamster

Laptops hebben ronduit slecht geluid. De eerste draagbare computer die wij op een feestje op het volume ‘max’ durven zetten zonder daarbij extra audio aan te sluiten moet nog uitgevonden worden. Teufel meent de oplossing te hebben middels deze speciale laptop soundbar met de veelzeggende naam PC Bamster. Het concept is niet nieuw, maar het ziet er stijlvol uit, voelt ontzettend degelijk en is bovendien helemaal niet duur. Prijs: 99 euro. 

Groot, maar toch lekker, die Aureol Real

Teufel Aureol® Real

De hoofdtelefoons van Teufel zijn over het algemeen erg lomp. De Teufel Aureol Massive was er zo’n eentje. Zette je het lor op je hoofd, stond je voor lul. Tot nu. Want hoewel de nieuwe nog altijd geen kleine gadget is, mag je er wel mee gezien worden. Met een strakke rood-zwarte afwerking en eens een niet zo sterk overdreven plastic band voor over het hoofd is het voor Teufels begrippen een prachtig apparaat. Bovendien moet het ook nog eens goed klinken, maar dat is afwachten. Prijs: 99 euro.

Raumfeld One op IFA 2013

Raumfeld One

Een vreemde eend in de bijt, deze knappe unit. Al is het maar omdat dit geen Teufel–product, maar een bluetooth-speaker van zusterbedrijf Raumfeld is. De Raumfeld One valt direct op door haar design. Wit is het nieuwe zwart in elektronicaland en de One is daar geen uitzondering op. Een langwerpig, hoekig apparaat met een welhaast traditionele chromen volumeknop – stijlvol. Prijs: 399 euro.

Hebberig?

Teufel verkoopt haar producten alleen online, om zo de kosten zo laag mogelijk te houden. Deze gadgets ga je dus niet vinden in de winkel. Voor hebberigheid verwijzen we jullie graag door naar hun website.