Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Loewe komt met TV voor de plebs

loewe model
Mart Opdam

Eindelijk komt Loewe eens de gewone man op straat tegemoet. Hoe? De Loewe One is een ‘betaalbare’ televisie van topkwaliteit. Nou mijn beeldbuis werkt nog prima hoor. Al die streaming en smartshit moet ik niks van hebben. 

Onzin natuurlijk. Ik kan niet meer zonder. Verder wel aardig hoor van Loewe dat ze eindelijk eens een tv´tje gaan verkopen die Henk en Ingrid ook nog kunnen aanschaffen. Ik krijg alleen altijd van die slappe ballen van dit soort bedrijven. Hun producten zullen vast fantastisch zijn enzo maar kondig het dan niet aan alsof je de heilige graal beschikbaar stelt voor het grote publiek. Genoeg gezeur, misschien vindt jij de producten van Loewe wel geweldig. Zo is het model op bovenstaande foto een knappe vrouw. Weet niet wat ze met de televisie te maken heeft verder. Zat bij het persbericht inbegrepen. Dan gaan wij jullie die niet onthouden natuurlijk.

Loewe One

Wat een ding hè? En dat iedereen die nu gewoon kan kopen, fantastisch.

De Loewe One

De tv is verkrijgbaar in een 40 inch scherm en een 55 inch versie. De 40 inch heeft een full HD resolutie van 1920 pixels bij 1080, de 55 inch heeft zelfs een Ultra HD resolutie. Ze hebben beiden geen randen zeggen ze zelf. Wat een uitvinding. Die horen we alleen wel steeds vaker. Qua design ziet ‘ie er wel dik uit. Niet letterlijk natuurlijk want het scherm is flinterdun. Hoe dun is nog niet bekend. Verder zijn er voetsteunen en wandmeubels in alle soorten en maten. Loewe zal Loewe niet zijn als ze ook niet mooie speakers erin zouden proppen. Je krijgt 2 keer 20 Watt uit het apparaat. Dat is genoeg voor een tv lijkt me.

Wat je kunt met die speakers? Streamen natuurlijk! Er staat standaard Tidal op geïnstalleerd waardoor je lekker hoge kwaliteit muziek kunt streamen. Ben ik wel benieuwd of het abonnement op Tidal is inbegrepen. Gok zo van niet, zou wel tof zijn. Daar houdt het echter niet op. Je krijgt erbovenop nog Amazon Video instant op je buis! Opnieuw de vraag of het abonnement is inbegrepen en misschien wel belangrijker: naar mijn weten is Amazon Video helemaal niet te gebruiken in Nederland in verband met auteursrechten en dergelijke.

Loewe One

Industrial/minimal design, hip!


Om af te sluiten met een technisch hoogstandje: Loewe is er in geslaagd om het zappen van digitaal kanaal naar digitaal kanaal sneller te maken. Dat is inderdaad wel het irritantste aan digitale tv en daarmee scoren ze dus hoog op de duimpje-omhoog-schaal.

Verkrijgbaarheid en kosten

De twee versies zijn vanaf nu te verkrijgen voor respectievelijk 999 euro voor de 40 inch en 1799 euro voor de 55 inch.