Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG Rolling Bot komt pas eind dit jaar naar Nederland. Als hij al komt.

LG Rolling Bot komt pas eind dit jaar naar Nederland. Als hij al komt.
Ger
  • Op 31 mei 2016

Bij Draadbreuk waren we, naar aanleiding van de Asus Zenbo, weleens benieuwd hoe het gaat met die uiterst vreemde Rolling Bot, de rollende mini-robot van LG, die begin dit jaar werd geïntroduceerd. Wanneer komt hij in de winkels te liggen? “We verwachten hem op z’n vroegst op het einde van Q3”, aldus een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse fabrikant tegenover Draadbreuk.nl.

Mochten jullie niet bekend zijn marketingtaal: de LG Rolling Bot zal dus pas tegen het einde van het derde kwartaal eventueel in Nederland zijn. Daar staat bewust ‘eventueel’, want het is nog helemaal niet duidelijk of de gekke gadget überhaupt ons kleine kikkerlandje aan gaat doen. “Dat heeft maken met lokale commerciële beslissingen, distributiemogelijkheden, partners en vraag te maken”, aldus LG. “Ik ga er vanuit dat onze commerciële medewerkers binnenkort hier hun plannen voor gaan uitwerken.”

Smartphone robot van LG

De LG Rolling Bot is de eerste smartphone-robot van LG. Als onderdeel van de LG G5-Friends familie moet de accessoire van de LG G5 het leven in en om het huis leuker en nog slimmer maken. Het kan foto’s schieten, rondrijden en je op de hoogte brengen van tal van dingen. Klinkt leuk, maar wat je er precies mee moet is ons (en veel anderen, overigens) niet geheel duidelijk.

Dat zal LG ongetwijfeld zichzelf ook afvragen. Goed, in het gekke Azië zijn er altijd wel een paar idioten die zo’n mafffe rolrobot aanschaffen, maar wij Hollanders zijn een stuk conservatiever. De overige LG G5 Friends zijn al wel beschikbaar.