Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Snapchat bril waarmee je kunt filmen: wat kan er mis gaan?

snapchat bril
Dennis de Vries

Snapchat maakt nu ook hardware. De Snap Spectacles is een zonnebril met ingebouwde camera’s die per keer tien seconden film kan opnemen. De Snapchat bril is in de eerste instantie een ‘limited edition’, zo laat Snapchat-baas Evan Spiegel weten in een interview met de Wall Street Journal.

Snapchat bril voor 10 seconden film

De Snap Spectacles hebben de vorm van een gemiddelde hipster-zonnebril en wordt verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en rood. In de bovenhoek van de bril zitten twee camera’s. Zodra je een tikje op de bril geeft, beginnen die een clip van 10 seconden op te nemen. Elk tikje is een nieuwe video. Doordat de camera’s een lens hebben die in 115 graden opneemt, komen de beelden dichtbij dat wat een menselijk oog ziet. In het interview zegt Evan Spiegel dat er ronde beelden worden opgenomen, omdat rechthoekig beeld een erfenis is uit de tijd van print media. Hoe dat eruit ziet, is nog even niet duidelijk.

 

Video: kijk eens hoe hip de nieuwe glassholes zijn

 

Verdere details over de Spectacles zijn er nog niet echt. Over camerakwaliteit en batterijduur wordt niets losgelaten. Wel is duidelijk dat de bril via bluetooth en wifi verbinding maakt met je smartphone, om zo direct de beelden te delen als Snapchat Memories. Ook wordt duidelijk dat het speeltje slechts mondjesmaat verkrijgbaar zal zijn komende tijd. De prijs is $129. In een presentatievideo is te zien dat er een ring van LEDs rond de cameralens zit. Dat kan deels zijn om beelden bij te schijnen, maar is wellicht ook gedaan om aan te geven dat de camera aan staat. Voor privacy van anderen enzo.

Jamaar…de praivaassie dan?

Want dat is natuurlijk wel een dingetje met een filmende bril. Loopt straks iedereen alles maar constant op te nemen? Willen we dat? Google Glass ligt nog vers in het geheugen. De Star trek-diadeem werd door een handjevol gedragen terwijl de rest van de wereld hoofdschuddend toekeek. Hoewel de Google Glass meer gezien kon worden als veelzijdige hoofdcomputer, compleet met display, struikelde men vooral over de camera die er in zat. Met een camera op je hoofd rondlopen maakt veel mensen ongemakkelijk. Tot het punt dat je de bijnaam ‘Glasshole‘ krijgt, met je camerabril uit kroegen geweerd wordt of simpelweg een stomp op je neus krijgt.

 

snapchat bril kleuren

 

Snapchat is erin geslaagd al het interessante uit Google Glass te strippen, tot alleen datgene overblijft waarvoor mensen op hun bek geslagen werden. Maar dan in een design waar de gemiddelde man-bun wel warm voor loopt. Wij gaan hier niet lopen haten. Als er één bedrijf is die dit soort onmogelijke producten aan de man weet te brengen, dan is het Snapchat wel.

Foto bovenaan: WSJ