Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic AX900-serie tv’s maakt spareribs nog lekkerder

Bart
  • Op 4 september 2014

Panasonic heeft op de IFA een lading 4K-televisies gepresenteerd. De AX900-serie heeft een paar toffe nieuwe snufjes zoals Direct LED backlighting, 4K Netflix-ondersteuning en een retesnelle processor.

Een bezoek aan de stand van Panasonic maakt een paar dingen duidelijk: 4K begint nu echt een dingetje te worden en het wordt tijd dat alle Draadbreukers groter gaan wonen. De 55 en 65 inch tv’s van Panasonic in de nieuwe AX900-serie zijn al behoorlijk groot, maar de 85 inch X940 past helemaal niet in onze stulpjes.

4K gaat dus een dingetje worden, maar heel veel content is er nog niet. Gelukkig doet Netflix met House of Cards S02 en Breaking Bad een aardige duit in het zakje. Het is dan ook tof dat de AX900-serie Netflix in 4K ondersteund. Zo zien de ribs die Frank Underwood naar binnenharkt er nog iets lekkerder uit.

Temeer omdat de AX900 gebruik maakt van de allernieuwste beeldtechnieken, waaronder local dimming. Dat moet ervoor zorgen dat de AX900 net zulke zwartwaarden heeft als de voormalige plasma-televisies.

Panasonic AX900

Alle tv’s zijn tegenwoordig smart, maar bij veel modellen is dat een doorn in het oog omdat het vaak bokkentraag werkt. Daar heeft de AX900-serie geen last van. Panasonic’s quad-core Pro 5 processor doet zijn werk en krijgt ook TV Anywhere aan de praat. Dat is tof, want met Anywhere kun je beelden van je tv naar een smartphone of tablet sturen. Niet alleen in je huis, maar overal. Ook aan de andere kant van de wereld.

Klinkt allemaal top, maar daar betaal je dan ook voor. De 55 inch versie gaat voor 3999 eurootjes over de toonbank, de 65 inch maakt je 5499 ekkies armer. De prijs van het 85 inch paradepaardje is nog niet bekend en misschien is dat maar goed ook. Waarschijnlijk zou zelfs Underwood zich verslikken in zijn ribbetjes bij het horen van het bedrag.

Reacties

  1. Plaki

    Ik voel me zo bijzonder wetende dat ik 1 van de 3 hardcore tv fans ben die nog een plasma tv heeft. Wel fijn om te weten dat Panasonic probeert om lcd zwartwaarden aan te pakken. Als dat local dimming met meer dan 12 led lampjes goed werkt, dan hoop ik dat ze dat ook in hun betaalbare lcd’s stoppen (en dat andere merken hun voorbeeld gaan volgen)