Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Nu ook in 25p op je snowboard met de Panasonic HX-A500

Paul Gersen

Laten we eerlijk zijn: Panasonic is niet heel goed in het bedenken van sexy productnamen. En dat is bij de HX-A500 best wel jammer. Bij een stoere draagbare en opclipbare camera als deze zou je eigenlijk iets als Rambo of Tiger verwachten. Zeker als je de verbeterde specificaties van dit apparaat ziet: de Panasonic HX-A500 filmt namelijk in 4K Ultra HD en legt beelden in 25p vast.

Leef je een groots en meeslepend leven? Ski je met honderd kilometer per uur van een berg af, ren je het liefst door de woestijn of spring je graag uit vliegtuigen. Nou, dat kan dus niet meer zonder camera: je wilt immers dat de hele wereld weet hoe groots en meeslepend je leeft. Oké, nu even zonder cynisme: draagbare camera’s zijn hot. Iedereen kent natuurlijk de GoPro en Panasonic heeft er ook een in zijn assortiment. Die heeft nu een update gekregen en draagt de naam HX-A500. En dat is een tof apparaatje. Het fijne van deze camera is dat hij als het ware bestaat uit twee delen: de lens en de overige hardware. En die worden met elkaar verboden met een flexibel slangetje. Voordeel ervan? Je hoeft geen halve camera aan je helm te binden als je bijvoorbeeld aan het snowboarden bent, maar alleen de lens. De camera zelf hang je aan je riem.

Keihard 25p aan je broek

De kracht schuilt volgens Panasonic verder in de beeldkwaliteit van deze action camera. Hij filmt namelijk in 4K Ultra HD en dat met 25p. Daarbij is het mogelijk om groothoekopnamen te maken van 160 graden en dit apparaat heeft tot slot een 1/2,3-inch BSI-sensor – mocht je de feitjes allemaal willen weten.

Shitload aan accessoires

Panasonic heeft ervoor gezorgd dat er een shitload aan accessoires voor de HX-A500 verkrijgbaar is: helmbevestigingen, hoofdbanden, schouderhouders, fietsplaatjes, halve plofkappen: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Rare omstandigheid waar je deze camera niet in kunt gebruiken dus.

De Panasonic HX-A500 is waterproof en dustproof, om de boel nog maar wat extremer te maken. Hij is inmiddels te koop in de winkel en kost € 449,95.