Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze Samsung curved tv is eng mooi

Deze Samsung curved tv is eng mooi
Ger
  • Op 13 februari 2015

We schrijven met regelmaat van de klok lange verhalen over mooie apparaten. Longreads waar de gemiddelde De Correspondent-redacteur nog jaloers op wordt. Maar dat is lang niet altijd nodig. Soms moet je een product gewoon zien om het te ervaren, zoals het zo mooi heet.

Daarom: een Samsung Curved HU8500 review in 6 seconden. Via Vine, want dat is heel erg (net niet) hip. Op dat medium kun je ons overigens uiteraard volgen.

 

Video: Samsung UE55HU8500 gigantische curved tv review

Nou, meer duiding hebben jullie niet nodig toch? Is dat wel het geval. Hier een kleine uiteenzetting, naar aanleiding van de verschillende – ik mag wel zeggen buitengewoon mooie – shots.

 

1. Nooit meer kabels

Bij de Samsung UE55HU8500 wordt de One Connect Box meegeleverd. Dat is een soort apparaatje waar je al je andere apparaten -hoe Inception is dit? – op kunt aansluiten. Heb je een Xbox, home cinemaset of zwem je in de USB-sticks? Alles en iedereen sluit je aan op dit stijlvolle kastje. Vervolgens loopt er slechts 1 kabeltje naar je tv en huppakee, al je favoriete gadgets zijn connected. Briljant in al zijn eenvoud. Dit willen we vaker zien, mensen!

 

2. Mooie curve op deze curved

De curved tv wint steeds meer terrein. Dankzij grote merken als Samsung en LG moeten we met zijn allen opeens een gebogen scherm in huis hebben. Het hoe en waarom is een beetje onduidelijk: een echt betere kijkervaring levert het niet op. Sterker nog: het zorgt voor ergernis wanneer je niet helemaal recht voor de tv zit (lees: reflectie). Tegelijkertijd levert het qua design wel een ubervette tv op. Heb je dit in je huis dan ben je een baas. Een grote baas. Al is het maar omdat dit een UltraHD tv is en jij dus als een van de weinigen in deze wereld Kevin Spacey in 4k de president van Amerika kunt zien spelen in House of Cards.

 

3. Skypen

Vroeger waren smarttv’s stom en traag. Tegenwoordig valt het allemaal best mee – fabrikanten doen er alles aan om de tv gebruiksvriendelijk te maken. De HU8500 heeft nog geen Tizen, maar doet het met de Samsung SmartHub. Die is ehh… onoverzichtelijk, to say the least. Je kunt er weliswaar van alles mee – bedenk een app en je kunt ‘m wel via de store downloaden – maar het is een grotere tievuszooi dan de woonkamer van collega Paul. Wel cool is de geïntegreerde camera, waardoor je via Skype met alles en iedereen via je de tv kunt chatten.

 

4. Ik ben geen debiel, Samsung!

Wel een klein, heel klein, ieniemienie aandachtspuntje, dat helaas niet de montage van onze ellenlange review heeft gehaald: SAMSUNG HOU EENS OP MET AL DIE BELACHELIJKE BEWEGINGSSENSOREN! IK GA NIET ZWAAIEN NAAR MIJN TV!

Ik bijt nog liever mijn vinger eraf dan dat ik daarmee van kanaal verwissel. Wat is dat voor innovatie? Ga toch weg, joh. Bedenk gewoon coole dingen en val me verder niet lastig met dit soort onzin. Het kost me tijd om die meuk te checken – want ja, als rechtgeaard gadgetjournalist doe ik dat  -maar het ik erger me er helemaal kapot aan. En de rest van de wereld ook. Stoppen. Nu.

Mocht je deze gadget willen kopen? Hij kost momenteel zo’n 2700 euro. Prijsje, hoor.

Dingetje hoor, die HU8500 van Samsung.

Dingetje hoor, die HU8500 van Samsung.

Reacties

  1. Jeroen den Otter

    Wat heerlijk geschreven! Ik gierde mij helemaal kapot aan het einde, zó waar!