‘Smart-tv’s zijn nog steeds onzin’

‘Smart-tv’s zijn nog steeds onzin’

geen goede week voor de Samsung Smart-tv’s. Eerst kwam het nieuws naar buiten dat in de gebruikersovereenkomst stond dat je ALTIJD werd afgeluisterd. Of je dus je privegesprekken niet in de buurt van de televisie wilde voeren. En daarna zaten gebruikers ineens met Pepsi-reclameblokken door hun eigen films heen. Het bleek allemaal een storm in een glas water, maar zette het fenomeen smart-tv wel weer even in de spotlight.

Het nieuws over smart tv’s van afgelopen week nam ik hoofdschuddend tot me. Niet omdat ik dacht dat Samsung daadwerkelijk privé-gesprekken zat op te nemen via smart-tv’s (dat doen ze namelijk niet). Wel omdat ik me eens temeer realiseerde dat die dingen bestaan. Smart-tv’s zijn niet meer van deze tijd, zo stelde ik ruim een jaar terug. Anno 2015 zijn ze nog minder hedendaags, maar gek genoeg bijna onvermijdbaar als je een nieuwe tv wilt.

Naarmate alle apparaten in het huis steeds slimmer en veelzijdiger worden, zou de tv juist steeds dommer moeten worden. Een beeldscherm met zoveel mogelijk aansluitingen, dat is de tv van 2015 en van de toekomst.

Eens? Oneens? Vul de poll niet in, want die hebben we niet, maar de comments staan volledig open voor jullie visie.

5 reacties

  1. stijn v brummelen

    Eens. Heb een 2010 smart tv van Samsung en een Apple . Deed er eerst niks mee. Tot netflix kwam. Sindsdien draaien beide overuren. En het is soms voor YouTube gezellig. Sansungs smart TV werkt trouwens heel traag, maar het is ook een oude. Apple TV werkt nog steeds aardig.

  2. Plaki

    Helemaal mee eens. Heb in 2012 een smart tv gekocht en het smart platform nooit gebruikt (ik weet niet eens hoe ik het smart gedeelte moet opstarten). Ik gebruik veel liever mijn computer die ik op mijn tv heb aangesloten voor Youtube, films/series, etc.

  3. Sjurm

    Je kunt zelf genoeg dingen aan je TV hangen om hem smart te maken, daarvoor hoeft de fabrikant hem inderdaad niet zelf Smart te maken. Een chromecast bijvoorbeeld voor diensten als uitzendinggemist en netflix is genoeg.

  4. Eenmothafuckingkaasschaaf

    Niet volledig mee oneens, anno 2015 word er meer met de tv gedaan dan alleen televisie kijken. Zo’n televisie is ook altijd wel het beste beeldscherm in huis. Ikzelf kijk ook zelden nog ‘klassieke’ televisie omdat ik heb ondervonden dat het gebruik van ‘nieuwe media’ (uitzending gemist, netflix, youtube, popcorntime,…) op mijn pc veel gemakkelijker is. Het resultaat: mijn tv word zelden nog gebruikt.
    En de enige manier om het wel te gebruiken is om mijn laptop mee te doen naar de tv-ruimte. Maar dat is vaak niet zo gemakkelijk, je moet je laptop weer via verschillende kabels aansluiten, en de bediening vanop je bank is ook niet echt mogelijk.
    Het is dus wel degelijk gemakkelijker als je op je tv een vb YouTube app hebt staan die je gewoon vanaf je bank bedient met je afstandsbediening. Maar helaas is dat nogal omslachtig in gebruik (slecht toetsenbord,…) en werkt dit helemaal niet zo goed als je andere apparaten.
    Een oplossing zou zijn: Een goede smart-tv waar je gemakkelijk gebruik kan maken van nieuwe media (zonder dat je daar al die externe apparaten voor moet kopen). die ook gemakkelijk te samen werken met de andere ‘slimme’ apparaten in huis. Een goed voorbeeld is Airplay en continuity op iOS en OS X, waar je bijvoorbeeld bij het bekijken van een video gemakkelijk kunt verder kijken op je ipad/mac, door enkel een icoontje naar boven slepen.
    Doordat die “samenwerking” er niet is begint de televisie zijn nut te verliezen. En we betalen ook nog een hele hoop geld voor een ‘smartgedeelte’ dat amper werkt.
    Hier moet echt verandering in komen.

  5. Broodje Kaas

    Het probleem met smart tv’s is dat ze heel snel verouderen. Ik ben ook groot voorstander van “domme tv’s”. Dan sluit ik mijn “slimme” apparaten daar wel op aan (zoals een Chromecast). Dan hoef je ook geen nieuwe tv te kopen als je bent uitgekeken op de functionaliteiten of interface.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.