Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Samsung Galaxy S6, HTC Petra en de Apple auto

De wandelgangen met Samsung Galaxy S6, HTC Petra en de Apple auto
Dennis de Vries

Natuurlijk beheerste de Samsung Galaxy S6 in het begin van de week de wandelgangen. Maar aan het eind van de week kwam het moeder-aller-gerucht naar buiten: Apple is bezig met een compleet nieuw product….een auto. Daar gaan we de komende jaren veel lol aan beleven. Niet aan die auto, maar aan de geruchten er omheen. Ondertussen kwam Petra van HTC ook nog even om de hoek kijken.

 

Samsung Galaxy S6, met dank aan Microsoft

Eigenlijk was de Samsung Galaxy S2 het laatste vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant dat écht ruimschoots aan de verwachtingen voldeed. Alle Galaxy S-en die daarna kwamen konden nauwelijks tot totaal niet aan de verwachtingen voldoen. Wat dat betreft zouden we beter moeten weten voor de aankomende Samsung Galaxy S6: dat wordt waarschijnlijk lang niet zo briljant als we nu denken. Toch raken we er stiekem weer enthousiast van. Zeker nu de laatste geruchten melden dat de software grondig uitgekleed wordt (hoezee!), er een keur aan Microsoft-apps wordt voorgeïnstalleerd (Ehm…ok, cool). Het zijn niet allemaal geruchten van obscure Koreaanse blogjes trouwens, Samsung doet zelf ook vrolijk mee en teasert op Twitter de camera van het apparaat. Uiteraard wordt daarin geschermd met ‘vision’, wat in dit geval lijkt te staan voor betere beeldkwaliteit in het donker. Eerst zien, dan geloven Samsung!

 

HTC Petra

Bij de naam Petra denk je toch een beetje aan een 50-jarige koffiemevrouw op het kantoor van je pa. Dat leek HTC een prima uitgangspunt om te beginnen met hun nieuwe, eerste wearable. Het gaat om een fitnesstracker met een klein beeldscherm. Volgens Upleaks gaat de accu ruim drie dagen mee en draait het kleinood op door HTC zelf ontwikkelde software. Dat heeft als voordeel dat hij met zowel Android als iPhones overweg kan. Omdat het tellen van stappen via je pols nu eenmaal lastig is, wordt er ook een footpad bijgeleverd die je in je schoen kunt stoppen.

Maar serieus. Petra? Dat is toch geen naam voor een gadget? Volgens de Chinese bron is dit de codenaam die HTC intern voor het project gebruikt. De uiteindelijk naam wordt dus heel anders.

 

Gerucht van de eeuw: Apple iCar

Kijken hoe leuk dit soort grappen nog zijn als we ze komende jaren bij elk iCar-gerucht herhalen.

Kijken hoe leuk dit soort grappen nog zijn als we ze komende jaren bij elk iCar-gerucht herhalen.


Toch wel het gerucht van deze week. En waarschijnlijk ook het gerucht van de komende jaren: Apple gaat een auto maken. I shit you not. Apple. Een auto. Dat claimt tenminste de Wall Street Journal. Volgens hen gaat Apple met ‘Project Titan’ de concurrentie aan met elektrische waggie maker Tesla. The Financial Times melde eerder deze week al dat Apple zo’n 100 medewerkers op het project heeft zitten, waaronder de bekende designer Marc Newson, die al eerder toffe conceptauto’s bedacht voor bijvoorbeeld Ford (foto bovenaan). Het zal je niet verbazen dat het nog wel eens jaaaaren kan duren voordat we de iCar op de weg zien. Tijd genoeg om iedereen te vervelen met flauwe grappen.

Wat voor grappen?
Een elektrische auto van Apple? Moet je die dan net als de iPhone twee keer per dag opladen?
Ha.
Moet je de boodschappen eerst converteren via iTunes, voor je ze in de achterbak kunt leggen?
Haha.
Als je crasht springt er geen airbag, maar een draaiende strandbal uit het stuurwiel.
Hahaha.
De wegenwacht kan wel inpakken. Als je pech hebt, moet je jouw auto naar de Genius Bar duwen.
Hahahaha.
Als je links stuurt en je auto rijdt rechtsaf de bosjes in, dan hou je het stuur dus verkeerd vast.
Hahahahaha.
Gebruikers van vier jaar oude iCars klagen dat ze niet harder dan 60 kunnen op de snelweg sinds de lancering van de nieuwe iCar.
Hahahahahaha.
Waarom wordt de Apple-auto geen succes? Hij heeft geen ‘Windows’
(ok, die werkt beter in het Engels).