Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vet! DJI Osmo nu ook geschikt voor je mobiel

dji osmo mobile
Dennis de Vries

De eerste keer dat we de DJI Osmo in handen hadden, waren we meteen verliefd. De kleine gimbal die de camera stil houdt, ongeacht de gekke bewegingen jij met je hand maakt, is gewoon vet. Datzelfde apparaat is nu ook te krijgen zonder camera. Ja, dat is fijn. Want in de DJI Osmo Mobile kun je dus je eigen smartphone hangen.

De DJI Osmo Mobile volgt hetzelfde principe als de Osmo die wij destijds in handen hadden. Een handvat met daarop een gimbal, die de camera automatisch alle kanten op laat draaien. Zo kun je bewegingen elimineren, of de camera juist heel vloeiend laten bewegen. Alleen op de plek waar de camera bij de originele Osmo zit, vind je bij de Osmo Mobile een houder voor je mobiele telefoon. Je smartphone verbindt vervolgens met Bluetooth met de Osmo, zodat je ‘m met de knoppen in het handvat uitgebreid kunt bedienen. De kop zwenkt en draait naar hartenlust, met alle voordelen van dien.

 

 

Dat is een waardevolle toevoeging aan het aanbod. De originele Osmo was namelijk nogal prijzig voor de hobbyist. De huidige verkoopprijs begint bij €649. Een groot deel van dat geld betaal je dan voor het cameraatje wat erop zit. Maar de kans bestaat natuurlijk dat jij al een meer dan adequate camera in je broekzak hebt zitten: jouw smartphone. Dan is die €649 toch een beetje zonde geld.

Geen camera, dat scheelt

DJI heeft dat door en heeft nu de camera van de Osmo gesloopt. Dat scheelt een heel stuk. De DJI Osmo Mobile is namelijk verkrijgbaar voor €339. Nog steeds een stevig bedrag, maar aanzienlijk minder. De beeldkwaliteit hangt daarbij af van jouw telefoon, maar je kunt er wel zeker van zijn dat de beelden keurig gestabiliseerd zijn en dat bewegingen enorm vloeiend gaan.

 

 

De bijgeleverde mobiele app zorgt voor nog wat extra functies. Zo kun je met de DJI app slicke timelapse-video’s maken waarbij de Osmo zorgt voor tergend langzame, maar heerlijk gelijkmatige draai-beweging. Je kunt zorgen dat de camera in de Osmo een object volgt. Ook kan er via de app vrijwel automatisch een panorama gemaakt worden en is het vanwege de uitgebreide beeldstabilisatie mogelijk om foto’s met lange sluitertijd te maken. Live video streamen via Facebook of Youtube is ingebouwd. En ja, je kunt je telefoon omdraaien voor de best gestabiliseerde selfies ooit. Want dat wilde je weten, toch?

Ook nieuw: DJI Osmo+

Inmiddels is het aanbod van originele Osmo’s ook uitgebreid met de DJI Osmo+. Grootste verschil met het origineel is de optische zoomfunctie in de camera. Je kunt hiermee 3,5x optisch zoomen en nog 2x losless digitaal zoomen.