Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

DJI Osmo serieus toffe camera voor serieus veel geld [video]

DJI Osmo serieus toffe camera voor serieus veel geld [video]
Dennis de Vries

De DJI Osmo lijkt een heel simpel accessoire voor je smartphone, maar daarmee doe je deze coole gadget toch echt tekort. Het is een complete opnamestudio die je in één hand kunt houden. Een stukje high-tech naar de semi-professionele filmer toe. Op de BrandBazaar hielden we het in onze trillende handjes, dankzij de Osmo zie je daar niks van.

De DJI Osmo is in de eerste instantie een handig apparaat om beelden mee te stabiliseren. Iedereen die wel eens een leuk filmpje dacht te maken met zijn smartphone, heeft op een bepaald punt gedacht dat hij aan Parkinsons leidt. Optische beeldstabilisatie in je smartphone ten spijt, het blijft een wiebelig geheel. De DJI Osmo heeft een zwenkend en draaiend hoofd, waar de 4K camera op gemonteerd zit. Allerlei sensoren zorgen dat die moeiteloos reageert op jouw wiebelende fysiek. En dat scheelt veel. Heel veel. Check de video maar voor voorbeelden.

Video: dit is de DJI Osmo

 

Met de Osmo maakt DJI gebruik van de camerastabilisatie die ook al gebruikt werd voor hun toffe drones. Maar DJI heeft de boel niet zomaar op een handvat geschroefd. Er zijn ook talloze nieuwe functies toegevoegd. Zo kun je ‘m op een statiefje zetten voor die epische, langzaam bewegende timelapse video’s. Je kunt de camera een object laten volgen, terwijl jij zelf een andere kant op gaat. Je kunt met één druk op de knop de camera 180 graden draaien en je onderkin in 4K vastleggen in een selfiemodus, 360 graden foto’s schieten of een extreem lange sluitertijd kiezen.

Osmo op de fiets

Als je er wat opzetstukken bijkoopt, kun je ‘m zelfs op je fiets of auto bevestigen. En wij konden een exemplaar proberen met een smartphone-houder. Helemaal handig. Door de DJI Go app op de smartphone te laten draaien, kun je op het scherm zien wat je opneemt. En de beelden staan daarna ook netjes op je telefoon, klaar om bewerkt te worden.

 

Van links naar rechts: duur, duurder, duurst.

Van links naar rechts: duur, duurder, duurst.

 

DJI Osmo kopen?

Serieus, wat heb je verder nog nodig in het leven? Nou, een dikke portemonnee. De DJI Osmo is te pre-orderen vanaf €750 euro. Dat is het instapmodelletje met de voordeligste 4K 120FPS camera. Als je wilt kun je ook kiezen voor een van de twee duurdere camera’s, de X5 of de X5R. Dan heb je ook nog de mogelijkheid er Micro Fourthirds lenzen op te draaien. Het is serieus geld, maar de serieuze filmer zal hier ook serieus lol van hebben.

Hier nog even wat extra informatie met betrekking tot de DJI Osmo. Omdat we ‘m zo tof vinden: