Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Wandelgangen met Galaxy S7, Huawei’s laptop en Nintendo

De Wandelgangen met Galaxy S7, Huawei’s laptop en Nintendo
Dennis de Vries

Nu de meeste gadgets gelanceerd zijn voor de feestdagen, kijken we moeiteloos verder naar volgend jaar. Daar zien we, zo melden allerlei onbetrouwbare bronnen ons, 3D Touch op de Galaxy S7, een laptop van Huawei en de super-krachtige Nintendo NX.

3D Touch op Galaxy S7

Nu de iPhone 6S een tijdje verkrijgbaar is, komen meer en meer mensen tot de ontdekking dat ze 3D Touch eigenlijk best wel helemaal niet gebruiken. Maar er zijn genoeg fabrikanten die zich met dat soort details niet bezig houden en die technologie gewoon ook zo snel mogelijk willen inbouwen. Zoals Samsung, die de Galaxy S7 een drukgevoelig scherm wil geven. Dat meldt althans een inmiddels niet meer bereikbare pagina op Chinese social mediasite Weibo, vertelt PhoneArena ons. De technologie is niet heel mysterieus, maar wordt gewoon overgenomen van Synaptics.
Hey, zat dat ook niet al in de Huawei Mate S? Jazeker. In de haast om Apple voor te zijn presenteerde Huawei alvast 3D Touch in zijn phablet, zonder dat het daadwerkelijk beschikbaar was. Het is dezelfde hardware van Synaptics, die dus het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komt.

Huawei komt met laptop

Het gaat niet heel lekker op de smartphone-markt. Bij Huawei tenminste niet. Dus moet de Chinese mega-fabrikant verder kijken dan zijn neus lang is. Gek genoeg komen ze, als we Digitimes moeten geloven, dan tot de conclusie dat een Windows 10 laptop wel een goed idee is. Het wordt een 2-in-1 apparaat, met een toetsenbord dat van de tablet kan worden losgekoppeld en Huawei zal zich richten op de zakelijke markt.
LOL, weten ze bij Huawei niet dat de concurrentie op dat vlak moordend is? Yup, en dan hebben we het niet over Dell, HP of Acer. De mooiste laptops worden tegenwoordig gemaakt door Microsoft zelf.

Nintendo NX, leuk voor onderweg

We hebben met de Playstation 4 en de Xbox One al een tijdje twee van de drie nextgen-consoles in de winkel liggen. Alle ogen zijn gericht op de volgende stap van Nintendo. Hun Wii is de meest verkochte en minst gebruikte console en ligt momenteel op menig zolder stof te verzamelen. De Wii U verzamelt ondertussen stof in magazijnen van winkels, want niemand wil ‘m hebben. Hoe gaan ze het beter doen? Met de Nintendo NX, zo heeft de Wall Street Journal uit betrouwbare bronnen weten te ontfutselen. De NX wordt een hybride apparaat. Dat betekent dat je een thuisconsole krijgt, maar daarnaast ook een deel mee kan nemen om onderweg verder te gamen. Hmmm, klinkt niet verkeerd.
Krijgen we weel graphics uit 1999? Nee, volgens dezelfde bronnen gebruikt Nintendo een chipset die minimaal even krachtig moet zijn als de concurrenten van Sony en Microsoft.