Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gure omstandigheden vragen om Olympus Tough TG-870

Gure omstandigheden vragen om Olympus Tough TG-870
Jeroen den Otter

Jezelf even op de gevoelige plaat zetten? Alright. Maar aangekomen bij risicovolle plekken? Een woeste zee? Een winderige berg? Eeeeew! De kans is groot dat je dan wel 2x nadenkt om je kostbare smartphone uit je broek te halen. De Olympus Stylus TG-870 is de camera voor je sportieve activiteiten die wél tegen een stootje kan.

Feiten van de TG-870

De Olympus Stylus TG-870 is een sportieve compact camera met dito uiterlijk. Dit zie je vaak, sportieve camera’s zijn nooit van die hypergestylde gadgets. Geen gekke design gimmicks, gewoon robuust en tegen schokken, water en vallen bestemd. De Tough is waterdicht tot 15 meter, bestand tegen een val van 2,1 meter en bruikbaar tot tempraturen tot -10 graden Celsius. Hé, sta je dan met je iPhone SE. Loser!

Naast deze robuustheid verpakt de camera ook nog Wi-Fi zodat je makkelijk je vette actie selfie, door middel van het 180 graden kantelbare en uittrekbare LCD scherm, kan delen met GPS coördinaten. De lens betreft een 21-105mm wat ‘m redelijk uniek maakt, het is namelijk de breedste groothoeklens die op dit moment beschikbaar is voor waterdichte compactcamera’s.

3

Het scherm is kantelbaar om jezelf in alle glorie te aanschouwen.

Altijd klaar voor een video me TG-870

De TG-870 is niet alleen een sportieve compact voor kiekjes, maar ook heel geschikt voor video-opnamen. De Sport Cam-functie kiest automatisch een beeldverhouding van 16:9 en biedt drie videoformaten, waaronder het immer vette timelapse. Wanneer jezelf the men in action bent kan je door een optionele houder de camera aan je sportkleding vast maken zodat je een POV view krijgt. Alhoewel we deze gimmick allang kennen van allerhande Go-Pro camera’s blijft het een leuk perspectief om mee te spelen en aan het publiek te laten zien.

Prijs van de gadget: nog onbekend