Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

GoPro’s drone heet Karma, kost (waarschijnlijk) $2000

GoPro’s drone heet Karma, kost (waarschijnlijk) $2000
Dennis de Vries

Al zolang als de mensheid zich kan herinneren, worden drones uitgerust met camera’s om epische beelden te schieten. Die camera’s waren veelal afkomstig van fabrikant GoPro. Dat wierp de vraag op, of GoPro niet gewoon zelf een drone kon gaan maken en verkopen. Dat doen ze. De drone heet Karma. Het lijkt erop dat hij in april/mei 2016 beschikbaar komt voor rond de $2000.

Veel meer wil GoPro nog niet kwijt over de drone. Hoe Karma eruit ziet en wat hij kan is nog een raadsel. Het enige wat de fabrikant laat zien is wat slicke beelden van wat bossen die – daar gaan we dan maar van uit – geschoten zijn met Karma en een GoPro Hero 4.

 

Kijken: de eerste beelden van GoPro Karma

 

GoPro Karma in april 2016, voor $2000?

Hoewel GoPro niets over de prijs en lanceerdatum van hun drone zegt, staan er wel wat aanwijzingen op de site. Zo kun je je inschrijven om een van de 100 GoPro Karma’s te winnen (ook Nederlanders mogen meedoen, trouwens). De te winnen prijzen hebben een ‘retailvalue’ van rond de $2000. Nu kan het dat GoPro een prijzenpakket samenstelt van een drone en duizend dollar aan sleutelhangers en GoPro-stickers. Maar het kan ook goed zijn dat een Karma met Hero 4 gewoon voor $2000 in de winkel komt te liggen. De prijswinnaars worden getrokken ‘op of voor 15 april 2016’, waaruit geconcludeerd mag worden dat de lanceerdatum daar ook ongeveer ligt.

**UPDATE** GoPro heeft de pagina stilletjes aangepast. De verkoopprijs $2000 is weggehaald en vervangen voor de zin” “The one hundred (100) winners will be awarded one of the following items: One (1) GoPro Karma drone and one (1) GoPro prize package.” Nee, Handige Harry hier heeft geen screenshot van de eerdere versie. 🙁

Dat GoPro met een drone zou komen, is al ruim een jaar min of meer zeker. In november 2014 meldde de Wall Street Journal al dat GoPro hiermee bezig was. Het maken van een eigen drone is een logische stap voor de camera-fabrikant. Niet lang geleden waren GoPro’s de uitgelezen camera om op een drone te binden. Klein, licht, uitstekend geschikt voor snel bewegende beelden en op afstand te bedienen. Maar naarmate drone-fabrikanten meer klanten kregen, gingen ze ook steeds vaker hun eigen camera’s maken. DJi, één van de meest succesvolle drone-makers, heeft inmiddels een aardige serie camera’s. Die kun je zelfs gebruiken zonder drone. De DJi Osmo is bedoeld om in je handje te houden. Als drone-fabrikanten op GoPro’s werkgebied komen, dan kun je erop wachten dat GoPro terug slaat. Yup, Karma.
 

Kijken: DJi Osmo handson. Geen drone nodig