Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Olympus lanceert twee nieuwe PEN-camera’s

Olympus lanceert twee nieuwe PEN-camera’s
Ger
  • Op 12 augustus 2014

Als wij hier iets over Olympus schrijven, is het negen van de tien keer iets over een nieuwe systeemcamera. En dan meestal iets over de retro PEN-lijn van de fabrikant. Vandaag niet anders: het cameramerk introduceert twee nieuwe modellen: de PEN E-PL6 en E-P5.

En beide gadgets zijn weer wonderschoon, zoals dat heet. Toch heeft Olympus op dat vlak gek genoeg een imagoprobleem. Als er een lijstje moet worden samengesteld met meest sexy techmerken, dan komt Olympus vermoedelijk niet in de top dertig voor.

Misschien onterecht, zo blijkt wanneer er eens goed gekeken wordt naar hun nieuwe serie camera’s.

PEN E-PL6

De nieuwe PEN E-PL6 is een volledig metalen camera en daardoor, zo meldt het ronkende persbericht waar wij het zowaar mee eens zijn, ‘een camera om mee gezien te worden’. De camera heeft geen wifi, maar er wordt wel een FlashAir SD kaart meegeleverd om foto’s direct te kunnen delen op Facebook of Flickr. Het model heeft liefst 18 creatieve filters aan boord en kan fotograferen tot een uiterste ISO-waarde van 25.600. Dat zorgt ongetwijfeld voor een bak ruis, maar dan hoef je ten minste niet voor het minste of gerinste gebruik te maken van een (overigens ontbrekende) flitser. De E-PL6 wordt geleverd in combinatie met een extreem dunne en stijlvolle pancake-lens, wat de camera nog maar eens een lekkerdere look geeft. Adviesprijs: 499 euro.

 

penepl6

PEN E-P5

Bij het lezen van de informatie over de nieuwe PEN E-P5 moesten we even lachen. Het model is namelijk ‘niet bedoelt voor mensen die verlegen zijn’? Wat dat inhoudt, wij hebben geen idee. Misschien is de PEN EP-5 er voor enthousiaste mensen tijdens de Canal Parade, of types die altijd net iets te luidruchtig meezingen met karaoke ofzo. Feit is dat de PEN EP-5 in ieder geval een mooie camera is, met en stijlvolle look and feel. Heel bijzonder kunnen we ‘m echter niet noemen. Het is vooral degelijk wat de klok slaat. Toegegeven, ook deze PEN ziet er weer lekker uit, zeker in combinatie met al het moois dat de speciale luxury-set met lederen band en case te bieden heeft . Bovendien is het waarschijnlijk de beste PEN-camera die er op dit moment is, maar echt warm of koud? Nee, dat worden we er niet direct van. Graag zouden we, los van goede beeldkwaliteit en een prachtig retro-design, eens iets compleet vernieuwends willen zien. Adviesprijs van de complete luxury set: 899 euro.

penep5