Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung brengt Gear 360 graden camera uit

Gear 360
Mart Opdam

Jahoor komt ‘ie dan eindelijk! Samsung brengt deze maand zijn Gear 360 camera uit. Je verjaardagsfeestje of avondje in de kroeg in 360 graden vastleggen en delen met je moeder. Zaten we allemaal erg naar uit te kijken toch?

Picca’s maken is tof. Lekker snapchatten, je #healthyfood op insta knallen en lekker taggen op Facebook. 360 foto’s maken daarentegen is nog toffer. Je vakantiefoto’s bekijken met een VR brilletje op je knar, fantastisch. Nu gaat Samsung dus de Gear 360 uitbrengen. Heeft collega Ger toch gelijk gekregen! Deze was ook al te bewonderen op het MWC afgelopen maart in Barcelona. Preview!


Collega Bart was positief is de subtitel van dit filmpje, we zijn niet altijd negatief.

Wat kan er toch weinig veranderen in 3 maanden

Jammer maar helaas. De Samsung Gear 360 is alleen nog te gebruiken in combinatie met telefoons van het merk zelf. Dat wil zeggen vanaf de Galaxy S6 en hoger. Dit wisten we sinds het MWC al. Ook de knoppen zijn hetzelfde gebleven en de verdere specs ook. Je krijgt de bolvormige camera uitgerust met 2 fisheye lenzen. De lenzen hebben beide een 15 MP sensor. Daarmee kun je foto’s en video’s schieten in de zieke resolutie van 3840 bij 1920 wat resulteert in een kwaliteit van 30 MP materiaal. Niet verkeerd. Het materiaal moet je opslaan op een intern kaartje die een grootte van 128 GB kan hebben. De opnames zijn live te volgen als je de app gebruikt. Voetbalbeelden in 360 graden volgen? Samsung heeft het alvast gedaan voor ons.

https://www.youtube.com/watch?v=77Hm0eBnLpo

Ronaldo met zo’n bal op z’n kop, wil ik wel meemaken!

Gear 360 kopen

Het kekke apparaatje is te verkrijgen vanaf 10 juni in Nederland. Blijkbaar leest Samsung onze stukkies want de prijs is omlaag gegaan. Hij zou eerst €419 moeten gaan kosten. Wat meer is dan enkele concurrenten. Samsung heeft dus het slimme idee opgevat om te zakken naar €349.