Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Deze 30 games zijn beschikbaar voor de Oculus Rift

Prijs Oculus Rift kopen
Dennis de Vries

Oculus is niet heel scheutig met de details over zijn virtual reality headset, de Oculus Rift. Maar nu is het laatste grote puzzelstukje wel op zijn plek gevallen. Vandaag is bekend welke games verkrijgbaar zijn zodra de Oculus Rift wordt geleverd.

De keuze is reuze

Oculus heeft de namen van 30 titels bekend gemaakt. Veel daarvan zijn beschikbaar op 28 maart, als de eerste early adopters hun headset voor het eerst voor de ogen schuiven. Een aantal games komen iets later. Dat zijn voornamelijk games die de Oculus Touch controller nodig hebben, en die laat nog even op zich wachten. Prijzen van de games variëren van $4,99 voor het eenvoudige werk, tot $59,99 voor games met verhaallijnen van vele uren.

 

Alle Oculus Rift Launchgames in één video

 

Oculus heeft met de 30 games een breed scala aan games. Zo kun je als Sandra Bullock als verloren astronaut door de ruimte zweven in Adrift, kun je racen met Project Cars. Damaged Core is de futuristische shooter, terwijl The Climb je het idee moet geven dat je in de tropen aan een rots hangt. In Eagle Flight vlieg je als een adelaar over Parijs heen en Chronos is de meest uitgebreide game, waarin je als steeds ouder wordende strijder monsters moet bevechten in een uitgebreide verhaallijn. Met Keep talking and nobody explodes zit er zelfs een party-game bij die je kunt spelen als je meerdere vrienden, maar slechts één headset hebt. Website Polygon heeft een uitgebreid overzicht met hands-ons van praktisch alle titels.

Twee games geleverd bij Oculus Rift

Deze games zijn allemaal los te verkrijgen via de Oculus Store, die op zijn beurt weer te bereiken is via Oculus Home. Het startscherm van de vr-headset laat je bladeren door je aangekochte games, nieuwe games ontdekken of contact zoeken met vrienden (die ook een Rift moeten hebben). Mensen die al een Rift hebben besteld krijgen overigens twee van de launchgames al bij hun headset. Ruimte-game EVE: Valkyrie en charmante platformgame Lucky’s Tale worden met de Rift meegeleverd.

Om tot slot nog maar even een open deur in te trappen: voor al die games heb je wel een Oculus Rift nodig. Die kun je bestellen voor €699. En voor een Oculus Rift heb je een hele dikke pc nodig. Die kun bestellen voor een kleine €1500. Maar als je die investeringen hebt gedaan, dan kun je vanaf 28 maar dus je lol op.