Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG Stylus 2: de eerste smartphone met DAB+ ondersteuning

LG Stylus 2
Mart Opdam

Een primeurtje hebben is altijd chill. Dat moet LG gedacht hebben toen ze DAB+ ondersteuning gaven aan hun nieuwe telefoontje, de LG Stylus 2. DAB+ is een digitale radio ontvanger, weet je wel. Dat ding dat op termijn er voor gaat zorgen dat je niks meer aan die FM radio met cassettedeck in je Peugeot 103 uit 1997 hebt.

Dat is niet helemaal waar. Je kunt ook voor een paar pingels (wat schoot die Narsingh ‘m slecht in hè?) een ontvanger kopen. Daarbij komt dat de FM radio (nog) niet helemaal de deur uit gaat. Lokale radiostations zouden er gebruik van kunnen gaan maken, als de grote jongens van de frequenties af zijn. Maar zeg nou zelf, luister jij graag naar 113% Bunnik Radio als je over de snelweg rijdt? Niet? Dat dacht ik wel.

Ik zou het eigenlijk gaan hebben over de LG Stylus 2. Maar ja, moeten ze maar niet met zo’n achterlijke optie als DAB+ komen. De product video ziet er in ieder geval gelikt uit:

LG Stylus 2 video

 

De nieuwe home entertainment smartwatch

Zo dat keek fijn weg hè? Aan specsgeleuter geen gebrek. Zo heeft het 5,7 inch scherm de HD resolutie, wat versterkt wordt door het in-cell display, een term voor een display die dunner is omdat hij maar uit één laag bestaat (zat bijvoorbeeld al in de Iphone 4S). Bovendien zit er een 1W (!) speaker in de telefoon, best prima maar wie kijkt of luistert er nou iets via zijn speaker? Ook bevat deze LG telefoon een verwisselbare accu van 3000 mAh, kun je dus wel even mee door.

De LG Stylus 2 komt natuurlijk aan zijn naam door het pennetje wat je erbij krijgt, weer zo’n functie waar niet iedereen op zit te wachten – maar voor de tekenaars onder ons wel tof. Er zit 1,5 GB RAM in met 16 GB ROM, draaiend op een 1,2 GHz quad-core processor. Prima deluxe! Cameraatje voor: 8 MP, en achter: 13 MP. Oh en hij heeft natuurlijk de nieuwste Android versie, want LG en Google zijn natuurlijk beste maatjes.

LG Stylus 2

Ger was ‘m al ergens tegengekomen.

Analoog is de shit man!

Nog even over die DAB+ ondersteuning, want dat zit me niet lekker. Ik wil niet zeggen dat het een verkooptruc is, maar de grote bedrijven willen altijd iets toevoegen aan hun telefoontjes zodat ze op de uiterst verzadigde high-end smartphonemarkt onderscheidend blijven. En verzadigd, dat zijn we in ons koude kikkerlandje, hahaha.

Digitale radio, het heeft voordelen, Zo zijn er meer kanalen beschikbaar, heb je geen ruis meer, betere geluidskwaliteit en kunnen radiozenders secundaire informatie meesturen met het signaal. Fantastisch toch?

Nee! Geef mij maar analoog! De iets rauwere muziek, zoals rock of blues,maar ook alle akoestische muziek klinkt in mijn oren beter via analoog. Ik ben misschien niet objectief, ik ben zo’n vinyl-gekkie, maar het gaat mij vooral om de muziek. Toegegeven, elektronische muziekstijlen klinken wel een stuk beter in de digitale vorm. En naar Kygo luisteren op zijn tijd ben ik ook niet vies van.

Release en kosten

De prijs is nog niet bekend. Wel bekend is dat de LG Stylus 2 als eerst verkrijgbaar zal zijn in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Noorwegen en Australië.