Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen, iPhone 6S, Blackberry Venice en Google Glass 2

De wandelgangen, iPhone 6S, Blackberry Venice en Google Glass 2
Dennis de Vries

Vorige week was karig, deze week was dik qua geruchten in de techwereld. Een enorme iPhone 6S foto-lek, brekende shit over de Google Glass 2 en -sorry- toch weer even Blackberry’s Android.

 

Blackberry maakt een Android-telefoon

blackberry-venice
Ja, ik weet dat ik enkele weken terug nog beloofde niet meer over Blackberry-geruchten te schrijven. Maar toen lekte bovenstaande afbeelding, flipte de complete techwereld en voel ik mij geroepen er alsnog aandacht aan te besteden. Het toestel hierboven is de Blackberry Venice, en alles lijkt er op dat de Canadese smartphone-maker inderdaad snel met een Android-toestel komt. En nog best een mooie ook, met uitschuifbaar toetsenbord.
Maar wanneer is ‘binnenkort’? Geen idee. Blackberry kennende kan het rustig een hele tijd duren. Over de exacte specs en features is weinig bekend. Net als dat we nog niet weten op welke manier Blackberry dit nu weer gaat verprutsen.

 

Google Glass 2 gespot

Dat ‘gespot’ moet je even heel ruim nemen. Er is nog niemand gezien die het ding daadwerkelijk draagt en er zijn ook geen foto’s van. We zijn er documenten van een keuringsinstantie waarin een typenaam voorkomt die wellicht kan duiden op de Google Glass 2. Serieus, dat is het. Website Phandroid doorploegde de stapel papieren van de Amerikaanse FCC, kwam daarin de term ‘A4R-GG1’ tegen en had dus wereldnieuws te pakken. Zo werkt het.
Wat was verder uit die documenten af te leiden? Het mysterieuze apparaat maakt gebruik van Bluetooth Low Energy, wifi en heeft een niet-verwijderbare accu. Nou…als dát geen bril is dan weet ik het niet meer!

 

Ingewanden van iPhone 6S beeld

iphone-6s-inside
Hoe ze er aan komen, geen idee. Maar website 9to5mac heeft een hele serie aan foto’s van een prototype van de iPhone 6S in handen gekregen. Of tenminste, heel veel losse onderdelen van het toestel. Zo krijgen we een goede blik op de behuizing (die is nog precies hetzelfde aan de buitenkant) en zijn er een aantal specs te herleiden. Wat die zijn? Hij is wat sneller hier, wat vlugger daar, wat rapper zus en vlotter zo. Ohja, die geruchten over een dual-lens camera kunnen de kliko in en de 16GB versie gaat er nog steeds niet uit.
Geen nieuws over Force Touch? Het beeldscherm staat niet op de afbeeldingen, dus daar kunnen ze niets over zeggen. Maar dat gaat er gerust komen, vermoeden we.