Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Wandelgangen: MacBook Air & Samsung’s ronde smartwatch

De Wandelgangen: MacBook Air & Samsung’s ronde smartwatch
Dennis de Vries

Meestal is het na een grote elektronicabeurs als de CES eventjes stil met geruchten. Maar tegenwoordig is het nooit rustig in de wandelgangen. Er wordt gefluisterd over een nieuwe browser voor Windows, een niewue MacBook Air en Samsung’s ronde smartwatch.

 

Samsungs ronde smartwatch

samsung-smartwatfch-rond
 
Motorola heeft er een. LG heeft er een. Sinds de CES heeft zelfs Alcatel er eentje; een smartwatch met rond beeldscherm. Dan kan het niet lang duren voor Samsung daar ook aan gaat meedoen. Volgens Sammobile gaat dat in maart gebeuren, op het Mobile World Congress. Samsung presenteert daar een ronde smartwatch, de SM-R720. Om het toch even lekker allemaal anders te doen, voegt Samsung er volgens de geruchten een ring aan toe waaraan je kunt draaien, om zo door het menu te scrollen.

Android Wear of Tizen? Dat laatste. Samsung kiest volgens de berichten weer voor zijn eigen besturingssysteem-creatie. Ach, het is allebei nog niet veel.

 

Dood aan Internet Explorer

Wie is er niet groot mee geworden. Internet Explorer zit al sinds jaar en dag op Windows computers. Binnenkort wordt Windows standaard voorzien van een andere browser, als we de anonieme bronnen van The Verge moeten geloven. Windows 10 wordt voorzien van iets wat nu nog Spartan heet. Een compleet nieuwe internetbrowser met een aantal compleet nieuwe functies. Zo kun je, met een stylus, op websites kliederen en die aantekeningen delen via OneDrive. Handig voor die vier mensen met een Micorosft Surface. Ook Cortana maakt zijn opwachting in de browser. Hopelijk spreekt ze dan ook een woordje Nederlands.

Hoezee! Eindelijk een einde aan Internet Explorer! Dat is nog niet zeker. Misschien draait Spartan wel náást Internet Explorer op Windows 10. Of misschien wordt Spartan nog wel omgedoopt tot IE. Of dat handig is, is vraag twee. De naam Internet Explorer is nogal…heuh…besmet.

 

12 inch MacBook air

macbook-air-12inch-zijkant
Apple is al sinds jaar en dag niet aanwezig op bijeenkomsten als de CES, maar alsof de duvel er mee speelt lekt er altijd nét tijdens dat soort beurzen een interessant nieuwtje over het bedrijf uit. Ook nu heeft de website 9to5mac allemaal brekend nieuws opgevangen over een compleet nieuwe MacBook Air die er aan zit te komen, toevallig op de tweede dag van de CES. Het gaat om een 12 inch model dat op alle vlakken kleiner, platter en compacter is, zo leert 9to5mac van insiders die het apparaat aan het testen zijn. Opvallendste is dat het apparaat zó dun is, dat er maar ruimte is voor één USB-aansluiting. Die doet niet alleen dienst als verbinding voor al je accessoires, maar wordt ook gebruikt om het apparaat op te laden. Ach, wie gebruikt er nou nog USB tegenwoordig.

Ik zie dat er ook al foto’s van het apparaat zijn uitgelekt? Nee. Vergis je niet, dat zijn geen foto’s van de MacBook Air. Het zijn slechts strak ontworpen plaatjes van hoe 9to5mac vermoed dat de MacBook Air er uit komt te zien. Kan best eens heel anders uitpakken, ja.